Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BMW Mini και HAX δημιουργούν Accelerator για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος

Αν και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν φημίζονται για τις καινοτομικές τεχνολογικές υλοποιήσεις, εκτός κάποιων εξαιρέσεων βέβαια, τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλές ενδιαφέρουσες προσπάθειες.

Στη πρόσφατη CES η Mercedes παρουσίασε μια E Class με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, η Ford δοκιμάζει αυτόνομη οδήγηση σε χιονισμένους δρόμους ενώ Tesla, Google και Apple ετοιμάζουν τα δικά τους οχήματα, συμβατικά και ηλεκτροκίνητα.

Η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να είναι βασίζεται σε ένα δίκτυο αισθητήρων και από μόνη της είναι μια εξεζητημένη τεχνολογία αλλά η προσθήκη μιας ασύρματης σύνδεσης η οποία συνδέει το αυτοκίνητο με το «τόνους» πληροφοριών από το Internet αλλάζει με εντυπωσιακό τρόπο την αλληλεπίδραση μας με το περιβάλλον και το σύστημα μεταφορών της πόλης.

URBAN - X _

Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της δημιουργίας του Accelerator Urban-X απόMINI και ΗΑΧ για Startup απo όλο τον κόσμο οι οποίες θα ασχοληθούν με τη πόλη του μέλλοντος.

Σκοπός του Urban-X είναι η ολοκλήρωση hardware και software για δημιουργία λύσεων για το αστικό περιβάλλον προχωρώντας ακόμα πιο πέρα από αυτόνομη οδήγηση και τον διαμοιρασμό ενός αυτοκινήτου σε πολλούς χρήστες. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να πατήσουν εδώ και να υποβάλλουν – ηλεκτρονικά – την αίτηση τους έως και την 17η Φεβρουαρίου, καθώς το πρόγραμμα, διάρκειας τριών μηνών, ξεκινά τον Μάρτιο.

«Η πόλη γύρω μας σιγά – σιγά μεταμορφώνεται σε ένα λειτουργικό σύστημα πάνω στο οποίο κουμπώνουν διάφορες υπηρεσίες, μια πλατφόρμα όπου τα όνειρα θα πραγματοποιούνται. Η Mini θέλει να έχει ενεργό ρόλο σε όλα αυτά βοηθώντας στο να χτιστεί μια πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής και πολύ πιο απολαυστική», συμπληρώνει ο Esther Bahne της BMW Mini.

To Urban-X έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη και θα προσφέρει 60.000 δολάρια στα ίδια κεφάλαια των Startup για τρεις μήνες και στη συνέχεια θα επενδύει στις πιο καινοτομικές ιδέες και υλοποιήσεις.

Το HAX είναι ένας Hardware Accelerator ο οποίος ανήκει στο SOS Ventures (SOSV) με κεφάλαιο 250 εκατ. δολ. το οποίο χρηματοδοτεί 120 Startup κάθε χρόνο.

New York ΗΑΧ _

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις