Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Από τον Πειραιά στο Ρότερνταμ μέσω Incubators

To PortXL είναι ο “επιταχυντής” του λιμανιού του Ρόντερνταμ για Startups που ασχολούνται με το χώρο της ναυτιλίας γενικά και του οικοσυστήματος των μεγάλων λιμανιών ειδικά.

1.700 startups πέρασαν από τον Έλληνα scouter του PortXL, 25 από αυτές συμμετείχαν στο pitching day μπροστά σε 200 ειδικούς, και τελικά ανακοινώθηκαν 12 οι οποίες για 100 μέρες θα μετακομίσουν στο Ρότερνταμ για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Μέσα από ένα έντονο πρόγραμμα με workshops, εκπαίδευση και καθοδήγηση από 150 ειδικούς, οι εταιρείες θα πρέπει να εστιάσουν και να τελειοποιήσουν την ιδέα τους και το επιχειρηματικό τους πλάνο. Τις δυο τελευταίες εβδομάδες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επενδυτές και πιθανούς πελάτες.

Δύο από τις δώδεκα εταιρείες είναι ελληνικές, προερχόμενες και οι δυο από εγχώριους accelarators και incubators. Το γεγονός ότι και οι δυο εταιρείες προέρχονται από αντίστοιχα προγράμματα στην Ελλάδα δείχνει:

1. Ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για νέες επιχειρηματικές προσπάθειες σε όλους τους τομείς αρκεί η ιδέα να είναι πρωτότυπη και το επιχειρηματικό πλάνο βιώσιμο.
2. Ότι τελικά τα προγράμματα εταιρικής επιτάχυνσης και επώασης είναι και χρήσιμα και πρακτικά και βοηθητικά στα πρώτα βήματα μιας Startup.

H Vesselbot προέρχεται από το egg και πρόκειται για ένα marketplace εμπορικών ναυλώσεων όπου φέρνει κοντά τους ναυλωτές και τους αντισυμβαλλόμενους. Επίσης η Vesselbot είναι μέσα στην 25άδα του MITEF Startup Competition 2016.

H ΧΥΖ Laser Scanning κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον δεύτερο διαγωνισμό Blue Growth του Aephoria.net και προσφέρει ακριβέστατη καταμέτρηση και απεικόνιση οποιουδήποτε χώρου μέσω τρισδιάστατης φωτογράφισης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις