Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δυο νέα προγράμματα Startupbootcamp στην Ευρώπη: IoT και Digital Health

Ο μεγάλος παγκόσμιος επιταχυντής Startups, Statrupbootcamp, ξεκίνησε δυο νέα προγράμματα στην Ευρώπη: ΙoT στο Λονδίνο και Digital Health στο Βερολίνο.

Το Startupbootcamp ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια και σήμερα έχει 31 προγράμματα σε δέκα χώρες. 305 Startups έχουν μπει στα προγράμματα επιτάχυνσης μέχρι σήμερα, 260 έχουν αποφοιτήσει, 187 έχουν δεχτεί χρηματοδότηση από επενδυτές και έχουν δημιουργηθεί 1.264 νέες θέσεις εργασίας.

Στις 20 Μαΐου το 1ο Athens FinTech Forum από το Startupbootcamp FinTech και το Startupper.gr

Στο Λονδίνο είναι η ευρωπαϊκή έδρα του προγράμματος FinTech και πλέον θα τρέχει και το πρόγραμμα IoT / Connected Devices. Θα δοθεί έμφαση σε ιδέες και υλοποιήσεις που θα λειτουργούν σαν πλατφόρμα ανάπτυξης διασυνδεδεμένων συσκευών και θα στοχεύσει τόσο τα καταναλωτικά IoT (φορετές συσκευές και διασυνδεδεμένα σπίτια) όσο και τα εταιρικά IoT (Έξυπνο περιβάλλον εργασίας, έξυπνα εργοστάσια, έξυπνα καταστήματα).

Η Βαρκελώνη είναι το πρώτο κέντρο IoT του Startupbootcamp το οποίο φυσικά θα συνεχίσει να λειτουργεί παράλληλα.Startupbootcamp
Η αγορά της ψηφιακής υγείας σε όλο το κόσμο άγγιξε σε τζίρο το αστρονομικό νούμερο των 3,25 τρις δολαρίων! Με το ΑΕΠ του Καναδά να είναι 2 τρις δολάρια, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Ενώ η επανάσταση του software και των υπηρεσιών που βασίζονται στο Internet έχει αλλάξει πολλούς τομείς, η υγεία έχει μείνει πίσω κάνοντας το συγκεκριμένο αντικείμενο ένα μεγάλο πόλο έλξης επενδύσεων.

Startupbootcamp2a

Στο Βερόλινο θα λειτουργήσει το πρόγραμμα Digital Health, το οποίο ήδη δέχεται αιτήσεις από Startups. Δέκα από αυτές που θα ξεχωρίσουν θα μπουν στο πρόγραμμα με τις προτάσεις τους να αφορούν εφαρμογές που βασίζονται στα μεγάλα δεδομένα.

Να σημειώσουμε ότι το Βερολίνο έχει 35 πανεπιστήμια και κέντρα ερευνών με σχετικά αντικείμενα με την υγεία και τα ανοικτά δεδομένα ενώ το 55% όλων των γερμανικών Startups που έχουν δεχτεί χρηματοδοτήσεις από VCs βρίσκονται στη πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις