Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ψηφιακοί προσωπικοί βοηθοί έχουν “ρεύμα” και χρήματα

Παλιά είχαμε τις φωνητικές εντολές στα κινητά μας, οι οποίες αυτοματοποιούσαν κλήσεις κυρίως και μερικές άλλες λειτουργίες.

Η εμφάνιση της πρώτης γενιάς έξυπνων βοηθών έκανε τα πράγματα σαφώς πιο πλούσια και ενδιαφέροντα σε ότι αφορά την φωνητική επικοινωνία με το κινητό μας και το Internet με τις διάσημες πλέον Siri, Cortana, Google Now, Amazon Echo.

Η δεύτερη γενιά προσωπικών βοηθών γίνεται ακόμα πιο έξυπνη και ετοιμάζονται να βγουν στην αγορά είτε αυτόνομα είτε μέσα από κάποια πλατφόρμα όπως ο Facebook Messenger.
Όλες σχεδόν αυτές οι τεχνολογίες λειτουργούν κάτω από τις αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και έχουν σχεδιαστεί να μαθαίνουν από την καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους, μέσω της γραφής και της ομιλίας και να γίνονται ακόμα πιο έξυπνες προσωπικότητες.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Chatbots όπως λέγονται.

xai-pain_solution
X.ai
Η Startup από την Νέα Υόρκη βγήκε από την αφάνεια και ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 23 εκατ. δολ. στο δεύτερο γύρο χρηματοδότησης με στόχο να βγάλει το προϊόν της στην αγορά άμεσα.
Η πρώτη χρηματοδότηση ήταν 9 εκατ. δολ. τον Ιανουάριο του 2015 και η αξία της εκτιμάται σήμερα γύρω στα 100 εκατ. δολ. με πολλά επενδυτικά κεφάλαια να συμμετέχουν και στους δυο γύρους όπως για παράδειγμα τα: Two Sigma Ventures, DCM Ventures, Workbench Ventures κ.α.
Η Amy και ο Andrew έχουν το δικό τους email και ειδικεύονται στο να κλείνουν επαγγελματικά ραντεβού προς το παρόν. Εφόσον υπάρχει αίτηση για ένα ραντεβού, από κοντά ή τηλεφωνικό, κάνεις CC το email στην Amy και αναλαμβάνει εκείνη μετά να συνομιλήσει με το άλλο μέρος και να κλείσει το μέρος και την ώρα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Workbench Ventures ανέφερε ότι η Amy έκλεισε 1.000 ραντεβού μέσα στο 2015 εκ μέρους του εξοικονομώντας του πολύτιμο χρόνο.
Luka
Luka
H Startup μόλις συγκέντρωσε 4,4 εκατ. δολ. στο πρώτο γύρο χρηματοδότησης. Αν και ξεκίνησε σαν ένα chatbot με ειδικότητα να βρίσκει εστιατόρια και να κλείνει τραπέζια, πλέον σκοπεύει να γίνει το κέντρο της ευφυούς επικοινωνίας στο Smartphone. Η υπηρεσία έχει συγκεντρώσει διάφορα θεματικά ρομπότ συνομιλίας σε ένα μέρος για να καλύψει πολλές ανάγκες. Για παράδειγμα αν ο χρήστης ρωτήσει “τι καιρό θα κάνει αύριο” η Luka θα τον συνδέσει με τον αντίστοιχο bot το οποίο θα απαντήσει ή αν γράψει ότι βαριέται θα τον παραπέμψει σε ένα bot για παιχνίδια.

botcamp
Betaworks BotCamp
H Betaworks είναι ένας επενδυτής-Startup accelerator με πολύ γνωστά προϊόντα και υπηρεσίες στο portofolio του όπως τα bit.ly, Digg, Giphy, Dots, Instapaper κ.α.
To BotCamp είναι ένα πρόγραμμα 90 ημερών επιπέδου Pre-Seed για Chatbot Startups. Δέκα εταιρείες θα πάρουν 200.000 δολάρια και θα δουλέψουν στα γραφεία της Betaworks στο Μανχάταν για νέα προϊόντα και υπηρεσίες ενώ φυσικά θα έχουν πρόσβαση σε μεγάλες εταιρείες και επενδυτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις