Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

25 δισ. δολ. η αγορά free wi-fi μέχρι το 2020

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Maravedis, η οποία ειδικεύεται στις ασύρματες υποδομές, η αγορά ανάπτυξης λύσεων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης – Guest Wi-Fi θα αγγίξει τα 25 δισ. δολ. μέχρι το 2020. Αναφερόμαστε σε εμπορική εκμετάλλευση των δικτύων δωρεάν Wi-Fi σε μεγάλους χώρους, καταστήματα και μέρη διασκέδασης.

Η Cloud4Wi την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο και γραφεία στo Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Πίζα και Σιγκαπούρη και αναπτύσσει μια πλατφόρμα διαχείρισης δικτύων Wi-Fi δωρεάν πρόσβασης. Η πλατφόρμα Cloud Volare επιτρέπει την εύκολη διαχείριση ενός ή περισσοτέρων δικτύων Wi-Fi, ανεξάρτητα από το σημείο που βρίσκονται και τον αριθμό τους, τόσο από τη πλευρά του τμήματος IT όσο και από τη πλευρά του τμήματος marketing.

Η πλατφόρμα προσφέρει προσωποποιημένα μηνύματα στους χρήστες, γρήγορη πρόσβαση στο Internet, βάση δεδομένων “πιστών” πελατών, στοιχεία analytics αλλά και επικοινωνία προσφορών και άλλων ενεργειών.
Πιο συγκεκριμένα η πλατφόρμα Volare μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στα Apps των καταστημάτων και να ενημερώνει άμεσα για το δωρεάν Wi-Fi και άλλες προσφορές μέσω τοπικών φάρων στο κατάστημα ή του εντοπισμού της τοποθεσίας του χρήστη.

Παράλληλα μπορεί να στοχεύσει ένα συγκεκριμένο κοινό για προσφορές ή άλλου είδους επικοινωνία ενώ προσφέρονται όλα τα εργαλεία – API για μεγαλύτερη ενσωμάτωση στα συστήματα CRM της επιχείρισης.

Η  Cloud4Wi συνδέει ήδη 45 εκατομμύρια χρήστες σε 15.000 τοποθεσίες σε πάνω από 80 χώρες και οι πελάτες της είναι μεγάλα ονόματα της λιανικής αγοράς.  Απέκτησε πρόσφατα χρηματοδότηση δεύτερου γύρου 8 εκατ. δολ. από την Ιταλική United Ventures και έναν ιδιώτη επενδυτή με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις