Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O τσέχικος accelerator JIC Starcube δέχεται αιτήσεις για το πρόγραμμα του 2016

Ο μακροβιότερος τσέχικος accelerator JIC Starcube άρχισε να δέχεται αιτήσεις για το έκτο πρόγραμμα μέχρι και τις 7 Αυγούστου 2016. Οι βασικοί τομείς που εστιάζει το φετινό πρόγραμμα είναι η Virtual Reality / Mixed Reality, ανάλυση Big Data, αισθητήρες και κυβερνοασφάλεια.

Πάνω από 72 Startups έχουν αποφοιτήσει με τις πιο πετυχημένες από αυτές είναι η GINA, η οποία προσφέρει ένα σύστημα οργάνωσης και προστασίας δύσκολων αποστολών κυρίως από δυνάμεις ασφαλείας, η online πλατφόρμα ραντεβού Reservio και η υπηρεσία εύρεσης φθηνών πτήσεων Kiwi.

Οι επιλεγμένες Startup θα έχουν ένα εντατικό Φθινόπωρο με τρεις μήνες σεμιναρίων, καθοδήγησης και αρχικής ανάπτυξης του προϊόντος. Οι ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται από τουλάχιστον δύο άτομα και εκτός από τους προαναφερθέντες τομείς μπορούν να συμμετάσχουν Startups σε αντικείμενα όπως το Retail 2.0, Smart City/Office/Home, Ασφάλεια στο σπίτι, Paperless Office αλλά και γενικά εφαρμογές Industry 4.0.

O JIC Startcube συνεργάζεται και υποστηρίζεται από πέντε μεγάλες εταιρείες: την Microsoft, την Konica Minolta, την Y Soft, την AVG και την Honeywell. Ειδικά μέσω της μακρόχρονης συνεργασίας με την Honeywell έχει δημιουργηθεί ένα εργαστήριο IoT όπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρώτη ανάπτυξη των προϊόντων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις