Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

100.000 ευρώ από τη Nokia για καινοτόμες High-Tech Startups

Η Nokia ανακοίνωσε την έναρξη του τέταρτου κύκλου του διαγωνισμού Open Innovation Challenge για Startups με ξεχωριστές ιδέες και υλοποιήσιμες προτάσεις στους τομείς: IoT για τη δημόσια ασφάλεια, διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση, Industry 4.0, Digital Health, διαχείριση πόρων κοινής ωφέλειας και ασφάλεια και έξυπνες πόλεις.

Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από το επενδυτικό σχήμα Nokia Growth Partners, το οποίο διαχειρίζεται 1 δισ. δολ. και έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 350 δισ. δολ. σε Startups που ασχολούνται με IoT το 2016.

Ειδικοί από τη Nokia θα κρίνουν τις προτάσεις από ομάδες απ’ όλο τον κόσμο για την καινοτομία που παρουσιάζουν, για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν σε κάθε τομέα αλλά και την επιχειρηματική τους ωριμότητα.

Οι 15 ομάδες που θα ξεχωρίσουν, μετά από ένα online pitching των 25 καλύτερων, θα μεταβούν στο Παρίσι τον Οκτώβριο για ένα διήμερο Workshop όπου και θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Nokia Innovation Accelerator.

Το πρόγραμμα εταιρικής επιτάχυνσης Nokia Innovation Accelerator θα έχει διάρκεια 3 έως 9 μήνες και φυσικά θα προσφέρει πρόσβαση σε όλους του διαθέσιμους πόρους της Φινλανδικής εταιρείας για την ανάπτυξη των προϊόντων αλλά και σε μια μεγάλη ομάδα επενδυτών.

Οι κορυφαίες τρεις ομάδες του προγράμματος θα μοιραστούν το βραβείο των 100.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 15 Αυγούστου 2016.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις