Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Άρωμα γυναίκας» στο Start Tel Aviv Pitching Competition 2016

Εχθές πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Start Tel Aviv Pitching Competition, στο Impact Hub Athens, o οποίος διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και τους Industry Disruptors – Game Changers. Από τις 75 αιτήσεις επιλέχτηκαν 8 ομάδες για τον τελικό, 5 εκ των οποίων είχαν εκπρόσωπο γυναίκα.

Πριν περάσουμε στους νικητές να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός πραγματοποιείται σε 33 χώρες συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.

Ο νικητής του χθεσινού διαγωνισμού ήταν η CityCrop, απο το egg, η οποία έχει παρουσιάσει ένα μικρό θερμοκήπιο για το σπίτι ταχείας καλλιέργειας βοτάνων και λαχανικών, με τον Χρήστο Ραφτογιάννη να πηγαίνει στη μεγάλη εκδήλωση για Startups, DLD Tel Aviv, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Διάκριση πήρε το PlantIT, ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που βοηθάει τους νέους κηπουρούς να ανθίσουν τους κήπους τους μέσω μιας ειδικής συσκευής IoT με διάφορους αισθητήρες. Αυτοί εγκαθίσταται στον κήπο και στέλνουν πληροφορίες στους ειδικούς της υπηρεσίας για την κατάσταση του κήπου. Αυτοί με τη σειρά τους στέλνουν τις συμβουλές τους στους χρήστες. H Σούζαν Λανκθορπ είναι η συν-ιδρύτρια της Apicallity LTD.

To PaperGo είναι μια πρωτότυπη τεχνολογική εφαρμογή η οποία μπορεί να ζωντανέψει οποιοδήποτε προϊόν, τοποθετώντας ένα κύκλωμα NFC πάνω στη συσκευασία του προϊόντος ή και στο ίδιο προϊόν ή ακόμα και σε μια αφίσα ή μια επαγγελματική κάρτα. Με αυτό το τρόπο δημιουργείται ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των προϊόντων-εταιρειών και υποψηφίων πελατών με πολλές δυνατότητες Mobile Marketing. Την παρουσίαση έκανε η Μαρίνα Γεωργακίλα.

Start_TelAviv_3

H Ελένη Παπανικολάου από την Mol-Ther έκανε μια παρουσίαση με πάθος για μια νέα μέθοδο θεραπείας των δυο τύπων Θαλασσαναιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), με επέμβαση στο ανθρώπινο DNA, η οποία είναι πιο φθηνή από τις υπάρχουσες παρόμοιες προσπάθειες. Ευχόμαστε να βρεθούν τα 20 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να βγει η θεραπεία στην αγορά.

H Ειρήνη Χειμωνίτη είναι ιδρύτρια του Think Athens, μιας υπηρεσίας που προσφέρει έναν τουριστικό οδηγό πόλης για ολιγοήμερες αποδράσεις και επισκέψεις στην Αθήνα με αξιοθέατα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διασκέδαση κ.α.

To Pitchstor (πρώην ClassFund) είναι ένα κοινωνικό δίκτυο όπου επενδυτές, ομάδες με ιδέες αλλά και Startups συναντιούνται προσφέροντας ένα πολύτιμο εργαλείο σε όλα τα μέρη, και ειδικά στις Startups που η πρόσβαση στο δίκτυο των επενδυτών είναι μια σχετικά δύσκολη υπόθεση. Στόχος της υπηρεσίας είναι να προσφέρει και άμεση χρηματοδότηση – Croudfunding. H Ρόζα-Μαρίνα Μέλλου είναι πίσω από τη Pitchstor.

Οι άλλες δυο συμμετοχές του διαγωνισμού

H Recycglobe, απο το egg επίσης, η οποία έχει ετοιμάσει μια πλατφόρμα η οποία φέρνει σε επαφή φορείς και ιδιώτες που έχουν ανακυκλώσιμα υλικά με εταιρείες ανακύκλωσης και παρά το ότι ο CEO είναι o Κωνσταντίνος Αστρίδης, οι COO και CTO είναι οι Μαρία Τζαβέλλου και Σοφία Αγραφιώτη αντίστοιχα.

Το ChampionsID είναι μια πλατφόρμα η οποία έχει στόχο να γίνει το Facebook των Αθλητών, προπονητών, managers, εταιρειών και άλλων παικτών του αθλητικού χώρου,  μια τεράστια αγορά αξίας δισεκατομμύριων ευρώ. Η εξαιρετική παρουσίαση έγινε από τον Κωνσταντίνο Συνοδινό.

Τέλος, στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρέσβυς του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν –’Αμπα και ο συνιδρυτής των Industry DisruptorsGame Changers (IDGC), Μιχάλης Στάγκος ενώ στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι:
– Δρ. Dan Marom: Πρόεδρος “Irrational Innovations“, Ισραηλινός ειδικός στο FinTech και το Crowdfunding.
– Peter Οικονομίδης: Ιδιοκτήτης και Ιδρυτής της Felix BNI.
– Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Navigator Shipping Consultants Ltd.
– Φώτης Δραγανίδης: Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Η
ellas.
– Δημήτρης Μαλλάς: Δημοσιογράφος που ειδικεύεται στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις