Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H SigOpt εξασφαλίζει 6,6 εκατ. δολάρια για βελτιστοποίηση των “πάντων”

Το ποσό των 6,6 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η SigOpt εταιρεία που εξειδικεύεται στο λογισμικό βελτιστοποίησης πολλαπλών τομέων και αντικειμένων.

Σε γενικότερο πλαίσιο οι εταιρείες Optimization δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς και χρησιμοποιούνται ευρέως σε περιπτώσεις όπου ο πελάτης θέλει να δοκιμάσει διάφορες εναλλακτικές και να βρει ποια αποδίδει καλύτερα. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι το A/B Testing. Ασφαλώς η βελτιστοποίηση δεν είναι νέος τομέας και ήδη δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες σε αυτήν, με αρκετά γνωστή την Optimizely η οποία ειδικεύεται στην στους δικτυακούς τόπους και τα συναφή αντικείμενα. 

Αυτό που διαφοροποιεί την SigOpt σύμφωνα με τον Scott Clark, συνιδρυτή της SigOpt είναι ό,τι δεν μένει απλά στο A/B testing αλλά ερευνά τα δεδομένα και συνιστά τι πειράματα να τρέξουν ώστε να υπάρχει συνεχόμενη βελτιστοποίηση.

Αν για παράδειγμα μια εταιρεία θέλει να δει ποιες εκδοχές μιας διαφήμισης αποδίδουν καλύτερα, η SigOpt δεν θα μείνει στην απλή δοκιμή και στην επιλογή της πιο αποδοτικής, αλλά θα συνεχίσει και με βάση τα δεδομένα θα δημιουργήσει νέες εκδοχές, οι οποίες επίσης θα δοκιμαστούν και ούτω καθεξής.

Της νέας χρηματοδότησης ηγούνται οι Andreessen Horowitz, Data Collective, SV Angel, Stanford University και Blumberg Capital.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις