Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mercedes-Benz: Drones “delivery βαν” στα “σκαριά” από “ελληνικό” χέρι

Με μια Startup που κατασκευάζει drone συνεργάζεται η Mercedes-Benz. Ο λόγος για την Matternet, παιδί του δικού μας Ανδρέα Ραπτόπουλου.

Οι δύο εταιρείες έχουν δημιουργήσει μια ιδέα για ένα βαν του οποίου η οροφή θα λειτουργεί σαν μέρος “προσγείωσης” και ”απογείωσης” των drones.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η παραλαβή και διανομή πακέτων μέσω drone. Τα drone M2 της Matternet είναι αυτόνομα και μπορούν να μεταφέρουν πακέτα βάρους 2 κιλών σε απόσταση 20 χλμ (στον ουρανό) με μια φόρτιση. Είναι σχεδιασμένα να αλλάζουν τις μπαταρίες τους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Τα drone συνεργάζονται με το on-board σύστημα της Mercedes-Benz και μέσω cloud εξασφαλίζεται ότι τα πακέτα φορτώνονται τα drone, με τη βοήθεια ρομποτικών συστημάτων. Επιπλέον, η Matternet σχεδίασε και μια θήκη για να μεταφέρει κάθε φορτίο.

Η ιδέα των Vision Van όπως αποκαλείται μέχρι στιγμής θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ώρες αιχμής καθώς θα εξασφαλίζει σίγουρη μεταφορά των πακέτων. Ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, Συνιδρυτής και CEO της Matternet δήλωσε ότι μπορεί η ιδέα να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, εντούτοις θα μπορούσε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή μόλις το επιτρέψει η νομοθεσία.

Ο Ανδρέας Ραπτόπουλος
Ο Ανδρέας Ραπτόπουλος

H Matternet ιδρύθηκε από τον Ελληνικής καταγωγής Ανδρέα Ραπτόπουλο τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 12,98 εκατ. δολαρίων. Τα drones της Matternet εκτός της Mercedes-Benz μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά φαρμάκων και ιατρικών αποτελεσμάτων. Τον Μάρτιο η UNICEF και η κυβέρνηση του Μαλάουι ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με την Matternet για την χρήση drones που θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα τεστ για τον ιό HIV.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις