Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Eve Tech: Η Startup του ελληνοουκρανού που έσπασε όλα τα ρεκόρ

Η Φινλανδική Eve Tech έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της startup σκηνής του Βορρά ήδη εδώ και καιρό κι όλοι ανέμεναν το Eve V φορητό υπολογιστή της.

Αυτό όμως που πολλοί μπορεί να μην περίμεναν είναι ότι έσπασε όλα τα ρεκόρ, με την Crowdfunding καμπάνια της στο Indiegogo να αποδεικνύεται η πιο επιτυχημένη Ευρωπαϊκή καμπάνια μέχρι σήμερα. Η εταιρεία είχε ως στόχο να συγκεντρώσει 75.000 δολάρια, αλλά αντί αυτού κατάφερε να φτάσει το 1 εκατ. δολ.

Η πρώτη παρτίδα από 500 φορητούς, χρειάστηκε μόλις λίγες ώρες για να εξαντληθεί. Η πρώτη παρτίδα θα είναι διαθέσιμη τον Φεβρουάριο του 2017 και η επόμενη τον Απρίλιο του 2017. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την μαζική παραγωγή του Eve V.

Κωνσταντίνος Καρατσεβίδης _
Ο Κωνσταντίνος Καρατσεβίδης.

Ιδρυτής της Eve Tech είναι ο 22χρονος Κωνσταντίνος Καρατσεβίδης, Ελληνοουκρανικής καταγωγής.

Η διαφορά του Eve Tech είναι ότι έκανε τον σχεδιασμό του προϊόντος μια ανοιχτή διαδικασία, χτίζοντας μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούσαν να προσθέσουν και να προτείνουν χαρακτηριστικά και στη συνέχεια να τα ψηφίσουν. Έτσι οι χρήστες έπαιρναν μέρος στην διαδικασία παραγωγής.

«Κάθε φορά που κάποιος κάνει μια πρόταση, το αξιοποιούμε με την κοινότητα κι αν όντως η κοινότητα θέλει κάποιο χαρακτηριστικό να προστεθεί, το προσθέτουμε» δηλώνει ο Κωνσταντίνος.

Ο 22χρονος Κωνσταντίνος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Haaga-Helia στο Ελσίνκι της Φινλανδίας κι όταν εγγράφηκε ως φοιτητής το 2012, δεν είχε καμία πρόθεση να γίνει επιχειρηματίας. Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα, ίδρυσε την Eve Tech.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το Πανεπιστήμιο και η Πρακτική που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του πτυχίου του, καθώς και το Startup School που προσφέρει, τον βοήθησαν σημαντικά και κατάφερε να επιτύχει το στόχο του.

product-type_1000

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις