StartUpper

Aqurance: Η ελληνική εταιρεία στην λίστα Technology Fast 500 EMEA 2016 της Delloite

Για δεύτερη συνεχή φορά, μια ελληνική εταιρεία λογισμικού βρίσκεται ανάμεσα στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες των περιοχών ΕΜΕΑEMEA Technology Fast 500, της λίστας που καταρτίσθηκε από την ομάδα της Deloitte Touche Tohmatsu Limited.

Φέτος, η κατάταξη δημοσιεύεται για 16η χρονιά από την ομάδα Technology, Media & Telecommunications (TMT) της Deloitte Global και περιλαμβάνει 28 χώρες και ποσοστά ανάπτυξης από 212% έως και 28.126%.

acquarance_702x336

Η ελληνική Startup Aqurance βρίσκεται στη 246η θέση και είναι μια εταιρία παροχής συμβουλευτικών και τεχνολογικών υπηρεσιών για την παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία με γραφεία σε Λονδίνο, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Παρουσιάζει εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, διαχειρίζεται εργαλεία υψηλής τεχνολογίας μέσα από στρατηγικές συμμαχίες με παγκόσμιους ομίλους λογισμικών, παρέχοντας digital υπηρεσίες για την ενίσχυση των πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιριών. 

Deloite_EMEA_1000

Την κορυφή της κατάταξης κατέκτησε μια σουηδική εταιρεία, η Fingerprint CardsΗ Fingerprint Cards, αναπτύσσει, παράγει και διαθέτει βιομετρική τεχνολογία η οποία ελέγχει ταυτότητες μέσα από δακτυλικά αποτυπώματα. Ανάμεσα στις 5 κορυφαίες εταιρείες ήταν η Bilgikent (Τουρκία), η Codewise (Πολωνία), η Auka (Νορβηγία) και η Horizontal Software (Γαλλία). 

Η τεχνολογική καινοτομία αλλάζει τόσο τον καταναλωτή όσο και τον επιχειρηματικό κλάδο”, αναφέρει ο Paul Sallomi, Technology, Media and Telecommunications industry leader της Deloitte Global. Χάρη στις δυναμικές, ανατρεπτικές εταιρείες, όπως αυτές που αναφέρόνται στη φετινή κατάταξη Technology Fast 500TM, νέα επιχειρηματικά μοντέλα αναδύονται με εκπληκτικά ραγδαίους ρυθμούς, δημιουργώντας νέους πόρους αξίας σε κάθε διάσταση της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής. Συγχαίρουμε τους νικητές για τα αξιοσημείωτα ανάπτυξη των εταιρειών τους και τους ευχόμαστε συνεχείς επιτυχίες”

Ο Διονύσης Νικολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Aqurance δήλωσε: “Η Aqurance αναπτύσσεται με ρυθμό 470% κατά τα τελευταία 5 χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βρισκόμαστε για 2η φορά ανάμεσα στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες της κατάταξης Deloitte Fast 500 EMEA. Αποδίδουμε τον έπαινο στην ταλαντούχα ομάδα μας και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες στις υπηρεσίες μας. Χρόνο με το χρόνο, η Aqurance καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση πελατολογίου και εξαγωγών. Παράλληλα, καινοτομεί αναπτύσσοντας εξειδικευμένες ψηφιακές λύσεις για τη φαρμακευτική βιομηχανία. Οι άνθρωποί μας είναι επικεντρωμένοι στην έρευνα και την καινοτομία, προσφέροντας την εξειδίκευσή τους για την καλύτερη εμπειρία των πελατών. Η θέση της Aqurance ανάμεσα στις εταιρίες που μεταμορφώνουν το επιχειρείν σήμερα, είναι μια σημαντική διάκριση που συνάδει άρρηκτα με τη φιλοσοφία μας”.

Το πρόγραμμα της Deloitte Global Technology Fast 500 EMEA αποτελεί μια αντικειμενική κατάταξη, επικεντρωμένη στο τεχνολογικό οικοσύστημα. Αναγνωρίζει εταιρείες τεχνολογίας που έχουν καταφέρει τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Deloitte Global Technology Fast 50 initiatives, η οποία κατατάσσει τις εταιρείες τεχνολογίας με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης με βάση την την τοποθεσία τους ή πιο συγκεκριμένα την καθορισμένη γεωγραφική τους περιοχή, και πραγματοποιείται από την ομάδα της Deloitte Global Technology, Media & Telecommunications (TMT).

H πρώτη δεκάδα της λίστας

Οι κορυφαίες 10 εταιρείες για το 2016
Εταιρεία Χώρα Ανάπτυξη εσόδων 4ετίας Τομέας
1 FINGERPRINT CARDS

www.fingerprints.com

Σουηδία 28.126% Software
2 BILGIKENT BILIŞIM A.Ş

www.bilgikent.com.tr

Τουρκία 16.015% Hardware
3 CODEWISE

www.codewise.com

Πολωνία 13.052% Software
4 AUKA

www.auka.io

Νορβηγία 11.487% Software
5 HORIZONTAL SOFTWARE

www.horizontalsoftware.com

Γαλλία 8.339% Software
6 BRAIN LABS DIGITAL

www.brainlabsdigital.com

Ην. Βασίλειο 8.255% Μέσα
7 MAGISTO

www.magisto.com

Ισραήλ 8.119% Μέσα
8 CHAUFFEUR-PRIVE

www.chauffeur-prive.com

Γαλλία 7.020% Software
9 WIKIFOLIO FINANCIAL

TECHNOLOGIES

www.wikifolio.com

Αυστρία 7.001% Software
10 GOCARDLESS

www.gocardless.com

Ην. Βασίλειο 6.661% Software

Τάσεις ανά περιοχή

Η Γαλλία είχε και πάλι τους περισσότερους νικητές της κατάταξης για 6η συνεχή χρονιά. Οι άλλες κορυφαίες χώρες της κατάταξης είναι το Ην. Βασίλειο, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Χώρα Αριθμός εταιρειών της κατάταξης
Γαλλία 94
Ηνωμένο Βασίλειο 70
Ολλανδία 54
Νορβηγία 50
Σουηδία 50
Ισραήλ 27
Φιλανδία 23
Γερμανία 23
Βέλγιο 22
Τουρκία 21

Τάσεις ανά κλάδο

Ενώ οι εταιρείες software κυριαρχούν στη φετινή κατάταξη, οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη αθροιστικά ποσοστιαία ανάπτυξη είναι οι hardware, τα μέσα ενημέρωσης και η καθαρή τεχνολογία.

Κλάδος Αριθμός εταιρειών της κατάταξης Μέσος όρος ανάπτυξης ανά κλάδο
Καθαρή Τεχνολογία 20 471%
Επικοινωνίες 61 345%
Hardware 49 962%
Επιστήμες Υγείας 29 347%
Μέσα ενημέρωσης 70 644%
Software 271 362%

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις