Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H JoinCargo στην οικία του Ολλανδού πρέσβη

Την Τρίτη 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Δοκίμασε κάτι νέο» στην οικία του Ολλανδού πρέσβη Caspar Veldkamp όπου έγινε η παρουσίαση της online μηχανής αναζήτησης μεταφορών της JoinCargo

Η CEO της εταιρείας, Ρωξάνη Κουτσολουκά, είναι Ελληνο-Ολλανδή και υποστηρίζεται από το Orange Grove. Πριν από πέντε χρόνια ήρθε από την Ολλανδία για να ανακαλύψει τις ρίζες της, δούλεψε ως supply chain manager και παρατήρησε ότι η διαδικασία των μεταφορών δεν ήταν αποτελεσματική. Έτσι δημιουργήθηκε μια πλατφόρμα online η οποία συνδέει με 1-κλικ εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους με μεταφορείς που θέλουν να γεμίσουν τα φορτηγά τους σε δρομολόγια που ήδη κινούνται.

JoinCargo, το «TaxiBeat» των μεταφορών

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι γίνεται ακριβές «matching» αποστολέα και μεταφορέα χωρίς διαδικασίες δημοπράτησης και η χρέωση περιλαμβάνει μόνο το κόστος για τα εμπορεύματα που αποστέλλονται και όχι ολόκληρης της  διαδρομής. Το σύστημα αξιολόγησης αποστολέα και μεταφορέα διασφαλίζει την ποιότητα της υπηρεσίας που προς το παρόν είναι διαθέσιμη στην Αττική και τη Βοιωτία αλλά το δίκτυο πρόκειται να επεκταθεί στο άμεσο μέλλον σε άλλες ελληνικές πόλεις και διεθνώς ξεκινώντας από τα Βαλκάνια.

Ρόλο συντονιστή ανέλαβε ο brand strategist Peter Economides ο οποίος προέτρεψε τον επιχειρηματικό κόσμο να «Δοκιμάσει κάτι νέο» και να στηρίξει την καινοτόμο πρωτοβουλία. Χρήστες της πλατφόρμας μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συνεργασία με τη JoinCargo. Η εφαρμογή της JoinCargo χρησιμοποιείται ήδη από τους μεταφορείς ενώ ανακοινώθηκε η κυκλοφορία εφαρμογής και για τους αποστολείς μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Παρουσιάστηκε επίσης το παιχνίδι JoinCargo the Game, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Play Store, ένας διασκεδαστικός τρόπος να κερδίσουν αποστολείς και μεταφορείς εκπτώσεις αλλά και πακέτα συνεργασίας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις