Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tο Bitcoin άγγιξε τα 1.700 δολ. και μπορεί να ξεπεράσει τα 3.000 δολ. μέσα στο επόμενο έτος

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά ζητήματα σχετικά με το Bitcoin και ειδικά με μερικά κέντρα ανταλλαγής με τα υπάρχοντα νομίσματα, όπως για παράδειγμα στο Bitfinex ή παλαιότερα στο Mt Gox, η ζήτηση που υπάρχει στην Ασία και ειδικά στην Κίνα έχουν εκτοξεύσει την αξία του.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ιαπωνίας, η οποία νομιμοποίησε το Bitcoin στη χώρα και το δέχεται πλέον σαν μέσο πληρωμής, είχε ως συνέπεια την σχεδόν ταυτόχρονη ανακοίνωση λειτουργίας τουλάχιστον δέκα νέων ανταλλακτηρίων στην Ιαπωνία αλλά και την εκτόξευση της τιμής του Bitcoin στα 1.600 δολ. χθες και τα 1.700 δολ. σήμερα!

Τον περασμένο Μάρτιο η τιμή του Bitcoin είχε πέσει κοντά στα 1.000 δολ. μια και τρέχει μια προσπάθεια να αυξηθεί η χωρητικότητα των συναλλαγών που μπορεί να υποστηρίξει το Blockchain με τη δημιουργία και δεύτερης έκδοσης Bitcoin με συνέπεια οι κάτοχοι να φοβηθούν και να πουλούν τα εικονικά νομίσματα και να στρέφονται προς το Ether και άλλα κρυπτονομίσματα.

Μερικοί αναλυτές προβλέπουν ότι με την έστω αργή υποστήριξη του Bitcoin από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και με κινήσεις όπως της Ιαπωνίας ή αξία του μέσα στους επόμενους 14 μήνες μπορεί να ξεπεράσει τα 3.000 δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις