Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Book ‘n’ Bloom: Σταματά τη λειτουργία της σε Ελλάδα και Κολομβία και ετοιμάζεται για pivot

Μετά την ανάρτηση της εταιρείας στο Facebook ότι σταματά την λειτουργία της στην Ελλάδα, επικοινωνήσαμε με τα κεντρικά στην Μαδρίτη και λάβαμε την ακόλουθη απάντηση από την CMO της Book ‘n’ Bloom, Alejandra Recasens.

Η Book’n’Bloom ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να σταματήσει την λειτουργία της στην Ελλάδα ως μέρος του σχεδίου της εταιρείας να ενοποιήσει τις εργασίες στη Μαδρίτη και να μειώσει τo μηνιαίο ρυθμό κατανάλωσης κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η εταιρεία έκλεισε τις εγκαταστάσεις της στην Μπογκοτά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αυτές οι στρατηγικές αποφάσεις θα βοηθήσουν στη μείωση των δαπανών και την ανακατεύθυνση κεφαλαίων για επενδύσεις σε ανανεωμένο προϊόν και νέες πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν τη δυναμική των εσόδων.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να προβούμε σε αποφασιστικές ενέργειες για να ευθυγραμμίσουμε καλύτερα τις εργασίες μας για βιώσιμη ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια του έτους έγινε φανερό ότι δεν προσφέραμε την εμπειρία του προϊόντος που επιδιώξαμε και ότι χρειαζόμασταν ένα χρονικό όριο για να επανεξετάσουμε μια σταθερή στρατηγική που θα μπορούσε να υποστηρίξει πλήρως τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης της εταιρείας. 

Η απόφαση να κλείσουμε κάποια από τα γραφεία μας θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τα brand μας και να διαθέσουμε πιο αποτελεσματικά τα κεφάλαια μας», δήλωσε ο Claus Rosenberg Gotthard, Διευθύνων Σύμβουλος της Book’n’Bloom.

Και συνεχίζει: «Υποσχέθηκα στην ομάδα μας και τους μετόχους μας ότι θα δω υπό πιο αυστηρό πρίσμα το όλο εγχείρημα σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την απόδοσή μας και να δημιουργήσουμε μια μοναδική εταιρεία. Μετά από μια λεπτομερή ανασκόπηση της απόδοσής μας κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, και λαμβάνοντας προσεκτικά υπόψη τις επιπτώσεις όλων των επιλογών, δεν μπορέσαμε να βρούμε ένα ρεαλιστικό σενάριο που θα οδηγούσε την εταιρεία σε κερδοφορία.

Προσωπικά, αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά ήταν η σωστή απόφαση τη δεδομένη στιγμή.

Με την πλήρη υποστήριξη της εκτελεστικής ομάδας, αποφασίσαμε ότι είναι προς το βέλτιστο συμφέρον της επιχείρησής μας αλλά και των μετόχων μας να βγούμε από την ελληνική και την κολομβιανή αγορά και να επικεντρωθούμε στην προώθηση της ανάπτυξης μέσω ενός νέου και περισσότερου ανταγωνιστικού προϊόντος ικανού να αναπτύξει περαιτέρω δυναμική σε άλλες αγορές στο μέλλον.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις