Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

122 εκατ. “ψηφιακοί βοηθοί” θα χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ ως το 2021

Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια οι “ψηφιακοί βοηθοί” έχουν μπει στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και τα ονόματα Siri και Alexa, μαζί με τον ψηφιακό βοηθό της Google είναι πλέον κάτι παραπάνω από γνωστά. Η τεχνολογία των φωνητικών αυτών συστημάτων εξελίσσεται συνεχώς μαζί με την αγορά η οποία μεγαλώνει αναλόγως και πλέον οι συσκευές αυτές αποτελούν καθημερινότητα.

Σύμφωνα με έρευνα του eMarketer, 111,8 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν κάποιον ψηφιακό βοηθό τουλάχιστον σε μηνιαία βάση φέτος – αριθμός αυξημένος κατά 9,5% σε σχέση με το 2018. Αυτό αντιστοιχεί στο 39,4% των Αμερικανών χρηστών του διαδικτύου και στο 33,8% του συνολικού πληθυσμού. Μέχρι το 2021, ο αριθμός των ψηφιακών βοηθών στις ΗΠΑ θα φτάσει τα 122,7 εκατομμύρια, εκπροσωπώντας το 42,2% των χρηστών και το 36,6% του συνολικού πληθυσμού.

US Voice Assistant Users and Penetration, 2017-2021 (millions, % change and % of population)

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φωνητικούς βοηθούς για διάφορους λόγους και διεξάγουν όλο και περισσότερες δραστηριότητες. Οι κορυφαίες εργασίες περιλαμβάνουν τη λήψη οδηγιών, την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, την ακρόαση μουσικής και την εύρεση κοντινών καταστημάτων, σύμφωνα με μια μελέτη του Social Lens Research που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018.

Η χρήση των φωνητικών βοηθών μπορεί να εξεταστεί και από δημογραφική πλευρά. Σύμφωνα με το eMarketer, φέτος θα υπάρχουν στις ΗΠΑ 57,6 εκατ. γυναίκες και 54,2 εκατ. χρήστες ψηφιακών βοηθών. Επομένως το 34,4% των γυναικών και το 33,3% των ανδρών χρησιμοποιούν φωνητικούς βοηθούς τουλάχιστον κάθε μήνα. Ενώ τα πρώιμα αυτά στοιχεία δείχνουν μια αυξημένη χρήση από γυναίκες, το ποσοστό των ανδρών που χρησιμοποιούν βοηθούς φωνής επιταχύνεται τα τελευταία χρόνια.

US Smartphone Voice Assistant Users, 2017-2021 (millions, % change and % of population)

Σήμερα, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τους φωνητικούς βοηθούς σε smartphones και έξυπνα ηχεία. Τα έξυπνα τηλέφωνα, με μεγάλη διαφορά, είναι τα πιο συνηθισμένα. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένων των τεράστιων αριθμών: Ο ρυθμός διείσδυσης στις ΗΠΑ για τα smartphones είναι 70,5% και τα περισσότερα μοντέλα έρχονται πλέον εξοπλισμένα με λογισμικό φωνητικού βοηθού ή δυνατότητα download.

Η χρήση έξυπνων ηχείων αυξάνεται επίσης. Προβλέπεται ότι φέτος θα υπάρχουν 77,6 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύουν το 27,3% των χρηστών του διαδικτύου και το 23,5% του πληθυσμού. Μέχρι το 2021, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 88,7 εκατομμύρια χρήστες, ή το 30,5% των χρηστών του διαδικτύου στις ΗΠΑ και το 26,5% του πληθυσμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις