Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 5,5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η AI startup e-bot7

Η AI startup e-bot7 εξασφάλισε χρηματοδότηση 5,5 εκατ. ευρώ από τις RTP Global, 42CAP, Main Incubator και έναν γνωστό άγγελο επενδυτή. Σύμφωνα με το Tech.eu, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το νέο κεφάλαιο για να διευρύνει περαιτέρω τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά, επενδύοντας τόσο στην τεχνολογία όσο και στην επιχειρηματική της ομάδα.

Η E-bot7 ιδρύθηκε το 2016 από τους Fabian Beringer, Xaver Lehmann και Maximilian Gerer, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο “30 Under 30” του Forbes, με στόχο να προωθηθεί το θέμα της AI σε πολιτικό επίπεδο. Οι ιδρυτές είναι επίσης μέντορες γνωστών προγραμμάτων όπως το Founders Institute της Silicon Valley, το TechFounders, το InsurTech Hub και πολλά άλλα.

“Ο στόχος μας είναι όχι μόνο να προσφέρουμε την καλύτερη AI τεχνολογία και να φέρουμε επανάσταση στην εξυπηρέτηση πελατών, αλλά και να διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις να εισαγάγουν και να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια τεχνολογία”, δήλωσε ο Lehmann. “Γι ‘αυτό έχουμε δημιουργήσει μια λύση plug-and-play που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από εταιρείες χωρίς προσπάθεια σε επίπεδο ανάπτυξης και IT. 

H E-bot7 αναπτύσσει και ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη και το deep learning σε υπάρχοντα συστήματα εξυπηρέτησης πελατών CRM. Η λύση της εταιρείας αυτοματοποιεί τις ερωτήσεις και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης πελατών, αναλύει τα εισερχόμενα μηνύματα, τα μεταφέρει στο σωστό τμήμα και υποστηρίζει τους εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών με προτάσεις απόκρισης. Η startup ισχυρίζεται ότι μειώνει το μέσο χρόνο επεξεργασίας ενός αιτήματος περισσότερο από 80%.

“Η αυτοματοποίηση εξυπηρέτησης πελατών είναι μια τεράστια αγορά και η e-bot7 έχει αποδείξει με επιτυχία ότι η λύση της μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στον πελάτη σε πολλαπλά επίπεδα”, πρόσθεσε ο Alex Pavlov, συνεργάτης της RTP Global. “Βλέπουμε εκπληκτικές δυνατότητες γύρω από την ανάπτυξης της τεχνολογίας της και τη διείσδυση της πελατειακής βάσης της σε όλη την Ευρώπη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις