Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ΙΚΕΑ κάνει “plug and play” τα έπιπλά της και μπαίνει στον κόσμο του AR με την Apple

Στις αρχές Ιουνίου στα κεντρικά γραφεία της IKEA στο Almhult της Σουηδίαςο CEO της, Jesper Brodin, έκανε ο ίδιος μια επίδειξη μιας νέας σειράς επίπλων η οποία συναρμολογείται έως και 80% γρηγορότερα, μέσα σε λεπτά αντί για ώρες, μέσω της νέας τεχνολογίας “click”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πρόκειται για τη μεγαλύτερη καινοτομία της IKEA μετά τις επίπεδες συσκευασίες μια και προσφέρει απλούστερα και φθηνότερα προϊόντα, με μικρότερο περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο, μια και μπορούν να ανακυκλωθούν, να συναρμολογηθούν και αποσυναρμολογηθούν και μεταφερθούν πολύ εύκολα.

IKEA_Click H πρώτη σειρά που θα επωφεληθεί από τη νέα τεχνολογία είναι η ΕΚΕΤ η οποία είναι ήδη διαθέσιμη.

Επίσης, η ΙΚΕΑ θα ενισχύσει τη παρουσίαση στον κόσμο της Augmented Reality σε συνεργασία με την Apple μια και θα δημιουργήσει μια νέα εφαρμογή για iOS η οποία θα βασίζεται στη καινούργια πλατφόρμα AR που θα δούμε στο iOS 11 το Φθινόπωρο. H νέα εφαρμογή θα επιτρέπει στους πελάτες να δοκιμάσουν τα έπιπλα που τους ενδιαφέρουν στον χώρο τους, άμεσα, και φυσικά πριν την αγορά τους, η οποία και αυτή θα γίνεται μέσω της εφαρμογής.

Από το 2013 η IKEA έχει παρουσιάσει μια αντίστοιχη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής – καταλόγου της.

500 με 600 προϊόντα της IKEA θα υπάρχουν διαθέσιμα στην εφαρμογή μόλις εμφανιστεί το ερχόμενο Φθινόπωρο, ενώ όλα τα νέα προϊόντα από εδώ και πέρα θα περνάνε αυτόματα και στην εφαρμογή AR.

H απόφαση της Apple να μπει στην ενισχυμένη πραγματικότητα, την μίξη δηλαδή γραφικών, πληροφοριών και άλλων στοιχείων με τον κόσμο τριγύρω μας, όπως αυτός περνάει μέσα από τη κάμερα του Smartphone, θα δώσει μια τεράστια ώθηση στο θέμα μια και οι μέχρι τώρα προσπάθειες ήταν κατακερματισμένες με μικρή αποδοχή από το κοινό. Με την εμφάνιση του iOS 11 εκατομμύρια συσκευές και οι χρήστες τους θα μπουν αυτόματα στον κόσμο της AR.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις