Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iYouth Lab: H ελληνική πλατφόρμα διασύνδεσης φοιτητών στο Startup Grind Europe

To iYouth Lab μαζί με άλλες 50 επιλεγμένες Startups από την Ευρώπη και τις Pobuca, SammY, HotelGenius, SourceLair, inFashionApp από την Ελλάδα, αλλά και 2.000 συμμετέχοντες απ όλο τον κόσμο, συμμετείχε στην εκδήλωση Startup Grind Europe, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια παγκοσμίως.

Ο απολογισμός ενός συνεδρίου του συγκεκριμένου βεληνεκούς είναι σίγουρα πολύτιμες επαφές, πλήθος χρήσιμων συμβουλών, πιθανές συνέργειες και εμπειρίες που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο το iYouth Lab να ενώσει την ακαδημαϊκή κοινότητα κάτω από μία ομπρέλα καινοτομίας.

Με τις άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να επικεντρώνονται μόνο στην κοινωνική ή την επαγγελματική ζωή ενός ατόμου, το iYouth Lab δίνει έμφαση στις δραστηριότητες των φοιτητών αλλά και των καθηγητών, ερευνητών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και Κολεγίων, εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα μέλη του iYouth Lab μπορούν να χτίζουν στην πλατφόρμα το ακαδημαϊκό βιογραφικό τους, να ενημερώνουν την κοινότητα για τα projects τους, να θέτουν ερωτήσεις και να κάνουν ανοιχτές προσκλήσεις για συνεργασίες σε άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας παγκόσμια. Το άλλο σκέλος της πλατφόρμας, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν εξελίξει, είναι οι cloud υπηρεσίες που θα ενσωματώνουν Artificial Intelligence, Machine Learning και Internet of Things τεχνολογίες. Το σκέλος αυτό θα επιτρέπει την υλοποίηση των συνεργασιών που θα δημιουργούνται μέσω της πλατφόρμας, με την δυνατότητα σύνδεσης έξυπνων συσκευών με projects. Πρόκειται για μια λογική επέκταση του οράματος του iYouth Lab, αφού θα επιτρέπει στα μέλη του να μοιράζονται πληροφορίες άμεσα και να προχωρούν το project τους, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Το iYouth Lab βρίσκεται ήδη στον αέρα σε BETA έκδοση με την ομάδα του iYouth Lab να δουλεύει  αυτή τη περίοδο πυρετωδώς στην ολοκλήρωση της βασικής έκδοσης της πλατφόρμας iYouth Lab 1.0

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το iYouth Lab μπήκε στο Top 10% στο Web Summit 16’ στην Λισαβόνα, στο Top 20 στο Startup Bootcamp 17’ στο Άμστερνταμ, στο Top 100 στο Webit European Festival 17’ και στο Top 50 στο Startup Grind Europe 17’ στο Λονδίνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις