Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η κοινωνική επιχειρηματικότητα

Όταν γνωρίζεις ότι το 42% των απορριμάτων που παράγουμε καθημερινά μπορούν να ανακυκλωθούν επιβάλλεται να αναπτυχθούν λύσεις απ’  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και απο τη νέα επιχειρηματικότητα, που θα μειώσουν τους όγκους σκουπιδιών που βλέπουμε τριγύρω μας αυτές τις μέρες. Πολύ απλά θα είχαμε τα μισά σκουπίδια απ’ αυτά που υπάρχουν σήμερα έξω στους δρόμους…

Σε μια ανάρτηση της ομάδας της Cyclefi στο Facebook αναφέρεται:

«…οι κακές πρακτικές που ακολουθούμε, δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε μια έξυπνη και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων μας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε επιπλέον την ήδη δυσχερή κατάσταση και να συμβάλουμε στην εκτεταμένη συσσώρευση απορριμμάτων. Το μόνο σίγουρο είναι πως η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα ζήτημα κυρίως υγειονομικού χαρακτήρα και για το οποίο θα πρέπει όλοι με τον τρόπο μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπισή του.»

«Οι κακές πρακτικές που ακολουθούνται μέχρι σήμερα, η άγνοια και η αδιαφορία έχουν ως αποτέλεσμα, μια τεράστια ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών, να καταλήγει σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) και χωματερές. Ουσιαστικά, η Ελλάδα συνεχίζει να στέλνει χιλιάδες τόνους ανακυκλώσιμου υλικού στους (ΧΥΤΑ), πληρώνοντας για την επιβάρυνση στο περιβάλλον και την μη συμμόρφωση σε σωστές Ευρωπαϊκές πρακτικές και οδηγίες, εκατομμύρια Ευρώ σε πρόστιμα και τέλη, που τελικά επιβαρύνουν επιπλέον το ήδη υπερχρεωμένο Ελληνικό νοικοκυριό.»

Και συνεχίζει:

«Για την ακρίβεια, μέσα από την εφαρμογή της υπηρεσίας της, [Cyclefi], κατόρθωσε μέσα σε μόλις 41 ημέρες να αυξήσει τη ποσότητα των απορριμμάτων που απορρίπτονται στο Μπλε κάδο, κατά 33%! Είμαστε πολύ περήφανοι, που αναλάβαμε ένα δήμο που εμφάνιζε ποσοστό ανακύκλωσης 4,5% και μετά την εφαρμογή της καινοτόμου λύσης μας, καταφέραμε να αυξήσουμε το ποσοστό αυτό στο 6%!
Το παραπάνω επίτευγμα το καταφέραμε με τη παράλληλη εφαρμογή ενός πρωτοποριακού προγράμματος απόρριψης των απορριμμάτων, το οποίο από τη στιγμή που τέθηκε ακολουθήθηκε πιστά από το 90% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα μας. Ουσιαστικά, η Cyclefi πρότεινε και εφάρμοσε εβδομαδιαίο πρόγραμμα απόρριψης των απορριμμάτων, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη
Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ανάρτηση εδώ.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις