Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Intrideo: Tο δεξι-χέρι του recruiter!

Η καταγωγή της Intrideo είναι από τη Λάρισα αλλά πλέον η ομάδα με founder και CEO τον Βασίλη Δήμτσα έχει την έδρα της στο Οντάριο του Καναδά και επιδιώκει να βοηθήσει τα στελέχη επιλογής προσωπικού να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή υποψηφίων και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Βασίλης Δήμτσας, Founder & CEO της Intrideo

Ο χώρος της επιλογής προσωπικού είναι και αυτός σε περίοδο ψηφιακής ανασυγκρότησης, και μια τεράστια αγορά σε τζίρους, μια και οι μεσαίες και μεγάλες εταιρείες ψάχνουν για υπηρεσίες και εργαλεία για να βελτιστοποιήσουν την διαδικασία πρόσληψης αλλά ειδικά να επιλέξουν τη καλύτερη δυνατή πρόταση για τη κάθε διαθέσιμη θέση αλλά και να μειώσουν τους χρόνους πρόσληψης.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις Glassdoor και MRI Network η διαδικασία μιας πρόσληψης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχει φτάσει να χρειάζεται κατά μέσο όρο τρεις συνεντεύξεις και έξι εβδομάδες!

Μια ομάδα τριών φίλων ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015 να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό δίκτυο για συναντήσεις B2B, το οποίο περιλάμβανε και τη δυνατότητα προσθήκης video.

Τον Ιούνιο του 2016 η ομάδα έγινε δεκτή σε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης τριών μηνών στο Northwestern Ontario Innovation Centre στον Καναδά το οποίο περιλάμβανε και μια μικρή χρηματοδότηση pre-Seed.

Μετά το πέρας του προγράμματος έγινε το pivot και ιδρύθηκε η Intrideo στον Καναδά η οποία προσφέρει υπηρεσίες στον τομέα του HR και πιο συγκεκριμένα ένα εργαλείο προ-επιλογής στα λεγόμενα Soft Skills, τα πιο ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου, με τα Hard Skills να αφορούν την εκπαίδευση, την προϋπηρεσία κ.α. Παραδείγματα Soft Skills είναι η ικανότητα επικοινωνίας, η αντίληψη, η διαχείριση χρόνου, η ομιλία, η δημιουργική σκέψη κ.α.

Πριν ένα έτος η Intrideo πήρε νέα χρηματοδότηση, φτάνοντας συνολικά τα 200.000 δολ., ανοίγοντας γραφείο στον Καναδά με 10 μέλη ενώ υπάρχει και ομάδα με 6 μέλη στην Ελλάδα. Η Intrideo εδώ και έξι μήνες έχει πελάτες και έσοδα και μάλιστα μεγάλα ονόματα όπως η McDonald’s.

To καινοτομικό στοιχείο της Intrideo είναι ότι η όλη διαδικασία για τους υποψηφίους που ψάχνουν εργασία γίνεται μέσω Smartphones και της ειδικής εφαρμογής. Εκεί στην ουσία διαμορφώνουν το βιογραφικό τους και φτιάχνουν μια βιντεο-παρουσίαση 20 δευτερολέπτων με στόχο να κάνουν τη καλύτερη δυνατή εντύπωση στους επιλογείς προσωπικού.

Η παρουσίαση αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αποτύπωση μερικών Soft Skills και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά το στέλεχος HR να κάνει μια πρώτη επιλογή υποψηφίων. Φυσικά ακολουθεί η γνωστή διαδικασία της συνέντευξης με τους τελικούς υποψηφίους αλλά με σαφώς μειωμένο χρόνο λόγω προ-επιλογής.

Στη πρώτη σελίδα της intrideo υπάρχουν δυο βασικές επιλογές: αυτή για όσους ψάχνουν εργασία, οι οποίοι μπορούν να φτιάξουν δωρεάν το προφίλ τους και το βίντεο των 20″ στην υπηρεσία και να το χρησιμοποιήσουν είτε στις αγγελίες που ήδη υπάρχουν στην βάση της Intrideo είτε για άλλες θέσεις, αλλά και για τους επιλογείς προσωπικού, οι οποίοι είναι στην ουσία εταιρείες και αυτοί έχουν μια ετήσια συνδρομή.

Οι recruiters έχουν στην διάθεσή τους και ένα εργαλείο δημιουργίας αγγελιών σε άλλα sites και διαχείρισης των αιτήσεων για εργασία αλλά και των βιογραφικών που λαμβάνουν μέσω της υπηρεσίας.

Στόχος της ομάδας του Βασίλη Δήμτσα είναι να γίνει το καλύτερο εργαλείο προ-επιλογής υποψηφίων για Soft Skills και να εμπλουτίσει την υπηρεσία με νέες τεχνολογίες και δυνατότητες, ψάχνοντας φυσικά για νέα χρηματοδότηση για το scaleup.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις