Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική DeepSea Technologies “σήκωσε” 3 εκατ. ευρώ από την ETF Partners

Η DeepSea Technologies, μια ελληνική Startup που δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, εξασφάλισε χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ από τη λονδρέζικη ETF Partners, σηματοδοτώντας μάλιστα την πρώτη επένδυση του VC στην Ελλάδα.

Η Startup με έδρα την Αθήνα έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα – λογισμικό για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πλοίων.  Η πλατφόρμα της εταιρείας ουσιαστικά παρακολουθεί την απόδοση και τα λειτουργικά δεδομένα πλοίων, κοινοποιώντας σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που συλλέγει στους ιδιοκτήτες ή τους ναυλωτές. Με τα δεδομένα αυτά, η DeepSea στη συνέχεια προχωρά σε συστάσεις σχετικά με τον τρόπο αύξησης της αποδοτικότητας του πλοίου και του στόλου και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η DeepSea Technologies ιδρύθηκε το 2017 από τους Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο και Roberto Coustas, οι οποίοι είχαν οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία και σπουδές πάνω στη μηχανική μάθηση. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί περίπου 40 άτομα και εξυπηρετεί ναυτιλιακές εταιρείες, ναυπηγία και άλλους πελάτες στη ναυτιλία.

«Είδαμε μια μεγάλη ευκαιρία να εφαρμόσουμε τεχνολογία επόμενης γενιάς σε μια βιομηχανία που γνωρίζουμε καλά», δήλωσε ο Coustas, CEO της εταιρείας, με αφορμή τη χρηματοδότηση. «Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο σήμερα, καθώς η παγκόσμια πανδημία θα ενθαρρύνει τη βιομηχανία να υιοθετήσει τα καλύτερα μοντέλα λειτουργίας στην κατηγορία, καθώς οι παραδοσιακές αλυσίδες εφοδιασμού επανασχεδιάζονται και τελικά ενισχύονται».

«Το 90% όλων των εμπορευμάτων φτάνει δια θαλάσσης, με τη ναυτιλιακή βιομηχανία να λειτουργεί ως ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού», δήλωσε από την πλευρά της η Lucy Rands, Διευθύντρια Επενδύσεων της ETF. «Ενώ η ναυτιλία είναι μια από τις πιο πράσινες μορφές μεταφοράς, σίγουρα σε σύγκριση με τον αέρα, έχουμε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία να βελτιώσουμε τη βιομηχανία μειώνοντας τις εκπομπές Co2 και περιορίζοντας τη ρύπανση που δημιουργούν τα πλοία. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό παρακολούθησης επιδόσεων της DeepSea και της προτάσεις της που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, η βιομηχανία μπορεί να κάνει ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός».

«Ο Roberto και ο Κωνσταντίνος έχουν το κίνητρο και τη δέσμευση να κάνουν τη DeepSea μια μεγάλη επιτυχία», πρόσθεσε ο Robert Genieser, Managing Partner της ETF. . «Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μας επένδυση στην Ελλάδα και υπογραμμίζει πόσο πολύ και πόσο γρήγορα έχει προχωρήσει η χώρα».

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση περισσότερων πελατών αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις