Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ψηφιακή βοηθό που αξιολογεί συμπτώματα κορωνοϊού δημιούργησαν Γάλλοι ερευνητές

Την τεχνητή νοημοσύνη επιστράτευσαν Γάλλοι ερευνητές στην πιο πρόσφατη προσπάθειά τους να “αναχαιτίσουν” την πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, δημιούργησαν έναν ψηφιακό βοηθό ο οποίος “απαντά” σε όσους καλούν μια συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή και αναφέρουν πιθανά συμπτώματα του ιού.

Ο βοηθός αυτός, ή πιο σωστά η βοηθός, αφού έχει γυναικεία φωνή “ακούει” όσους καλούν, αξιολογεί άμεσα τα συμπτώματα καθώς και τα υποκείμενα νοσήματα, εφόσον υπάρχουν και κατόπιν, συμβουλεύει τον καθένα όπως αρμόζει, παραπέμποντας τους καλούντες είτε στα επείγοντα είτε σε κάποιον γιατρό.

Η βοηθός ονομάζεται “Allocovid” και δημιουργήθηκε από το γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο INSERM, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού και τη γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF. Όσοι την καλούν δεν αποκαλύπτουν το όνομά τους, αλλά δίνουν τον ταχυδρομικό τους κώδικα προκειμένου να “εντοπιστεί” το που μένουν. Οι πληροφορίες που προκύπτουν από τις κλήσεις μεταφέρονται στις αρχές της χώρας, διατηρούνται για μία εβδομάδα και αμέσως μετά διαγράφονται.

Στόχος είναι η νέα υπηρεσία να βοηθήσει τη χώρα να εντοπίζει άμεσα τα κρούσματα του ιού, καθώς πρόκειται να άρει τα περιοριστικά μέτρα από τις 11 Μαΐου. Μέχρι τότε και έχοντας τον ίδιο σκοπό, η χώρα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και τη δική τη εφαρμογή ανίχνευσης κρουσμάτων. Για την εφαρμογή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία Bluetooth, όπως θα κάνουν άλλωστε και οι Google – Apple, ωστόσο ακόμη δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις