Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Weship.gr: Ο “παίκτης” που έλειπε από την αγορά των μεταφορών είναι εδώ

Το Weship.gr είναι μια εύχρηστη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών για υπηρεσίες μεταφορικών και κούριερ που εξυπηρετεί κάθε απλό καταναλωτή αλλά και επιχείρηση, που αναζητά τον καλύτερο τρόπο να στείλει ένα πακέτο.

Λέμε συχνά ότι οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες, γιατί τότε είναι που ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες ανάγκες που καλείται να λύσει. Στην περίπτωση της πανδημίας, μία από τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν ήταν, αν μη τι άλλο, οι (γρήγορες) μεταφορές. Σε μια περίοδο που ο κόσμος ήταν περιορισμένος στο σπίτι του, η ανάγκη του να στείλει ένα δέμα, ένα πακέτο σε κάποιον φίλο ή συγγενή του, ήρθε στην επιφάνεια – μαζί με την έλλειψη μιας πηγής ολοκληρωμένης πληροφόρησης για τις σχετικές υπηρεσίες και την αδυναμία πολλών μεταφορικών να ανταποκριθούν.

Ακριβώς σε αυτή την ανάγκη (και τα επακόλουθα προβλήματα) ήρθε να απαντήσει το weship.gr, το εγχείρημα των Γιώργου Ζαχαρτζή, Γιώργου Αυγενάκη και Στράτου Γιουλδάση το οποίο προσφέρει τη σύγκριση και επιλογή κούριερ και μεταφορικών εταιρειών.  Το weship.gr λειτουργεί όπως άλλες πλατφόρμες σύγκρισης τιμών και επιτρέπει στον χρήστη να πάρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται με μερικά μόλις «κλικ». Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να μπει στην πλατφόρμα, να επιλέξει διεύθυνση παραλαβής και προορισμού, διαστάσεις και βάρος του πακέτου του και στη συνέχεια να συγκρίνει τιμές και να βρει την εταιρεία που του ταιριάζει.

Σήμερα, το weship.gr συνεργάζεται με πολλές και διαφορετικές εταιρείες κούριερ και μεταφορών, μεταξύ των οποίων οι ACS, UPS, DHL και FedEx, προσφέροντας έτσι πολλές εναλλακτικές στον κάθε πελάτη. Ουσιαστικά, η πλατφόρμα λειτουργεί σαν μια «ομπρέλα» η οποία περιλαμβάνει επιχειρήσεις, μεταφορικές και πελάτες και ανακαλύπτει τον καλύτερο τρόπο για να σταλεί ένα πακέτο. Η αναφορά στις επιχειρήσεις φυσικά δεν είναι τυχαία, καθώς η εταιρεία απευθύνεται και σε αυτές. Το weship.gr έχει αναπτύξει εργαλεία ειδικά για μικρές επιχειρήσεις και ηλεκτρονικά καταστήματα με σκοπό να τους δώσει τη δυνατότητα από ένα και μοναδικό περιβάλλον να διαχειρίζονται όλες τις κούριερ, να δημιουργούν αυτόματα τις ετικέτες αποστολής, να συγκρίνουν τιμές και να προγραμματίζουν τις αποστολές τους. Συγκεντρώνει έτσι όλο το οικοσύστημα μεταφορών, και γίνεται ο απαραίτητος «παίκτης» που έλειπε από αυτό τόσο καιρό.

Το όραμα της εταιρείας είναι το weship.gr να γίνει ένας «κόμβος» για τη συγκεκριμένη αγορά. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ομάδα διευρύνει συνεχώς τις συνεργασίες της και πολύ σύντομα, θα ανακοινώσει μεγάλες συμφωνίες με ελληνικά Marketplaces για την αποστολή προϊόντων εντός και εκτός Ελλάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις