Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο παγκόσμιος όμιλος ASAHI επένδυσε 4,5 εκατ. ελβετικά φράγκα στην Embion του Γ. Σαβογλίδη

Η καινοτόμα Startup έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα επεξεργασίας της βιομάζας, διαμορφώνοντας μια zero waste nextgen τεχνολογική λύση στον διατροφικό τομέα.

Ο παγκόσμιος όμιλος ζυθοποιίας ASAHI Group Holdings αποτελεί τον βασικό επενδυτή στον κύκλο χρηματοδότησης της Σειρά Α της Embion Technologies.

Η απόσχιση του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Λωζάνης (EPFL) ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4,5 εκατ. ελβετικών φράγκων. Εκτός από τους υφιστάμενους επενδυτές, στον γύρο συμμετείχαν και άλλοι ιδιώτες επενδυτές που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Με το νέο αυτό ​​κεφάλαιο, η Embion θα κλιμακώσει τις παραγωγικές της δυνατότητες προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της καθώς και να συνεχίσει τη διασφάλιση της πνευματικής ιδιοκτησίας IP στην ανθρώπινη και κτηνοτροφική υγεία και διατροφή.

Στα σχέδια της εταιρείας μέσα στους επόμενους 18 μήνες είναι ο διπλασιασμός της εταιρικής ομάδας, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω ανάπτυξη σε πολλαπλές ευκαιρίες της αγοράς. Η τεχνολογική πλατφόρμα επεξεργασίας βιομάζας της Embion επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση των παραπροϊόντων της διατροφικής και γεωργικής βιομηχανίας προς λειτουργικά συστατικά υψηλής αξίας που προέρχονται από τη φύση.

Αυτή η ανακύκλωση συμβάλλει στην επέκταση των διατροφικών πόρων, στην ασφάλεια του εφοδιασμού πρώτων υλών και στη βιωσιμότητα με μια τεχνολογία που μειώνει αποτελεσματικά το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγής τροφίμων. Η Embion είναι μια ελβετική εταιρεία βιομηχανικής βιοτεχνολογίας και οικολογικής χημείας με παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση. 

«Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι που έχουμε την Asahi ως κύριο επενδυτή, που μοιράζεται ένα κοινό όραμα για την επιτάχυνση της βιωσιμότητας της παραγωγής τροφίμων και για τη μελλοντική ασφάλεια του τροφικού εφοδιασμού. Η αγορά της λειτουργικής διατροφής εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και η χρονική στιγμή της εξασφάλισης χρηματοδότησης της Σειράς Α δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μας προσφέρει τη δυνατότητα να φέρουμε τα μοναδικά οφέλη της τεχνολογίας της πλατφόρμας μας στην αγορά πιο γρήγορα. Ως εκ τούτου, οι πελάτες μας στις βιομηχανίες υγείας και διατροφής μπορούν να προσφέρουν προϊόντα που έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και την υγεία των κατοίκων του», σχολίασε ο Γεώργιος Σαβογλίδης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Embion. 

«Βλέπουμε μια τεράστια μελλοντική αγορά σε ολόκληρο το πεδίο της ανακύκλωσης βιομηχανικής βιομάζας. Αυτό το πεδίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς μετασχηματισμού στη βιομηχανία ποτών και τροφίμων. Η Embion είναι ο κορυφαίος οδηγός καινοτομίας εδώ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε κύριος επενδυτής στον γύρο χρηματοδότησης της Σειράς Α», δήλωσε σχετικά ο Manabu Sami, Πρόεδρος και Αντιπρόσωπος Διευθυντής της Asahi Quality and Innovations Ltd, η οποία είναι η θυγατρική του Ιαπωνικού ομίλου Asahi

Η Embion  στοχεύει να ανακυκλώσει 1 εκατ. τόνους βιομάζας και να εξοικονομήσει 100 εκατ. τόνους CO2 έως το 2025.

Με την τεχνολογία της πλατφόρμας της, η Embion προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε κορυφαίους κλάδους στη διατροφή και την υγεία. Η πρωτοποριακή της τεχνολογική προσέγγιση επιταχύνει έτσι την ανάπτυξη λειτουργικών τροφίμων, ενώ μειώνει το κόστος και τον χρόνο διάθεσης στην αγορά. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις