Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ εξασφάλισε η ελληνική FinTech Woli

Επικεφαλής της χρηματοδότησης σποράς (seed round) για την εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης χρημάτων για παιδιά και εφήβους ήταν η Eleven Ventures, ενώ συμμετείχαν γνωστοί επενδυτές του χρηματοπιστωτικού τομέα

Συνολικά κεφάλαια ύψους 700.000 ευρώ συγκέντρωσε η εφαρμογή έξυπνου χρήματος για παιδιά και εφήβους Woli,  σε χρηματοδότηση σποράς (seed round) με επικεφαλής την Eleven Venture, ενώ συμμετείχαν γνωστοί Έλληνες και ξένοι επενδυτές του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ανάμεσά τους και διακεκριμένοι angel επενδυτές και επιχειρηματίες, όπως ο Βίκτωρ Τροκούδης από την Plum FinTech, ο Θανάσης Σοφιανός από την Relevance και ο Χρίστο Μπορίσοφ από την Payhawk.

Η Eleven Ventures με έδρα στην Σόφια θεωρείται ως ένα από τα δραστήρια VC στον τομέα των FinTech στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, έχοντας σημαντικές επιτυχία στο χαρτοφυλάκιο της την τελευταία δεκαετία. Υπήρξε μάλιστα αρχικός επενδυτής στον πρώτο “μονόκερο” της Βουλγαρίας, την Payhawk.

Η Woli είναι μία ελληνική Startup με έδρα την Αθήνα, που ανέπτυξε μία καινοτόμο εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης χρημάτων για παιδιά και εφήβους. Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της Eleven Ventures, η οποία διαθέτει τεράστια εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα και κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές λειτούργησε ως επικεφαλής στην χρηματοδότηση σποράς (seed round) που άντλησε τελικά κεφάλαια 700.000 ευρώ.

Σε όλη την Ευρώπη, τα χρήματα για μικρο-έξοδα παιδιών και εφήβων (γνωστό στην Ελλάδα και ως “χαρτζιλίκι”) είναι μία τεράστια αγορά και μάλιστα σε μετρητά. Κι αυτό σημαίνει πως τόσο τα μικρά παιδιά όσο και οι έφηβοι δεν έχουν στην διάθεσή τους ούτε τις γνώσεις, ούτε την εμπειρία για να τα διαχειριστούν με έξυπνο και πρακτικό τρόπο όπως οι περισσότεροι ενήλικες. Έτσι, χωρίς τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία για να διαχειριστούν τα δικά τους χρήματα και να θέσουν τους δικούς τους στόχους, σπαταλούν ουσιαστικά τα χρήματα αυτά ενώ επιπλέον δίχως την δυνατότητα για την απόκτηση της δικής τους χρεωστικής κάρτας υπάρχουν σημαντικά θέματα σε επίπεδο ασφαλών συναλλαγών στο διαδίκτυο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ταυτόχρονα, οι γονείς έχουν ελάχιστο έλεγχο των οικονομικών συνηθειών των παιδιών τους ενώ είναι ακόμα δυσκολότερο να τα καθοδηγήσουν ή να τα εκπαιδεύσουν στις αρχές διαχείρισης των χρημάτων τους στην καθημερινότητα.

Σε αυτά τα προβλήματα δίνει απλές, εύκολες και πρακτικές λύσεις η Woli, με την εξελιγμένη και έξυπνη εφαρμογή της.

Εισάγοντας τα παιδιά σε μια FinTech φιλοσοφία διαχείρισης χρημάτων 

Η λύση του Woli για κινητά εξορθολογίζει ουσιαστικά το οικογενειακό κεφάλαιο, προσφέροντας μια ελκυστική και εκπαιδευτική εφαρμογή για τα χρήματα που δίνουν γονείς και συγγενείς (π.χ. παππούς, γιαγιά) στα παιδιά, ενώ παράλληλα παρέχει στους γονείς ένα ψηφιακό εργαλείο που αυτοματοποιεί την συνεισφορά τους, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια και έλεγχο στις συναλλαγές.

Η Woli εκδίδει επίσης μια πολύχρωμη προπληρωμένη κάρτα Mastercard που συνδέεται με τον λογαριασμό του παιδιού και ενισχύει την τραπεζική εμπειρία του με μοναδικές ενότητες, όπως ένα παιχνίδι που βασίζεται στον οικονομικό αλφαβητισμό και σε κουίζ, καθώς και μια αγορά με σχετικές ανταμοιβές και προσφορές.

Η εταιρεία Woli που εξασφάλισε άδεια ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Λιθουανίας, ξεπέρασε τους 1.000 λογαριασμούς στους πρώτους 3 μήνες λειτουργίας της και συνεχίζει να απολαμβάνει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης πληρωμών με κάρτα από τους αρχές του έτους.

Η εφαρμογή και η κάρτα Woli (διαθέσιμη σε iOS και Android) προσφέρονται προς το παρόν μόνο στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία παρέχει αρχικά τις υπηρεσίες της σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες λειτουργίας ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος. Όμως, τον τελευταίο καιρό δοκιμάζει νέα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες πριν προχωρήσει στην επέκτασή της σε νέες αγορές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Η εταιρεία εργάζεται προς το παρόν πάνω σε νέα χαρακτηριστικά, όπως η πλατφόρμα οικονομικής παιδείας, οι έξυπνοι στόχοι αποταμίευσης, οι δωροκάρτες χρημάτων από συγγενείς και μια αγορά όπου οι έφηβοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες ανταμοιβές και προϊόντα, όπως κουπόνια για τις αγαπημένες τους μάρκες διαδικτυακών παιχνιδιών.

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Woli να επεκτείνει περαιτέρω την προσφορά των προϊόντων της, να αυξήσει την ομάδα της και να προετοιμαστεί για τη λειτουργία της σε νέες αγορές.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Woli, Βασίλης Ζούπας δήλωσε σχετικά: “Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι για την επόμενη χρονιά. Έχουμε καταρτίσει έναν απαιτητικό οδικό χάρτη, με πολλά χαρακτηριστικά που εκτείνονται πολύ πέρα από το FinTech, και στοχεύουμε να τοποθετήσουμε τη Woli ως ένα από τα κορυφαία παιδικά και εφηβικά neobank brands στην Ευρώπη. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της ομάδας μας με σούπερ ταλέντα και στην εκτέλεση της στρατηγικής μας με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Το να φέρουμε μια τόσο σπουδαία σειρά επενδυτών στο “σκάφος” μας είναι σίγουρα ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eleven, Vassil Terziev, δήλωσε για την επιτυχημένη συμφωνία χρηματοδότησης της Woli: “Αν και η διαχείριση των προσωπικών οικονομικών για τις οικογένειες αποτελεί μια αυξανόμενη τάση, τα παιδιά συμμετέχουν σε όλο και περισσότερες συναλλαγές χωρίς μετρητά, απαιτώντας να εξυπηρετούνται με προσαρμοσμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα, επαρκή εκπαίδευση και ταυτότητα μάρκας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Βασίλη και την ομάδα του στην Eleven, καθώς η Woli αναλαμβάνει μια αποστολή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαχείριση χρημάτων και η οικονομική εκπαίδευση στην οικογένεια”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις