Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Blueground: Δυναμικό «μπάσιμο» στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, με την εξαγορά της Tabas

Μέσω της εξαγοράς η εταιρεία θα εισέλθει στην αγορά του Μεξικού στις αρχές του 2023.

Η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας (prop-tech), ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει τη βραζιλιάνικη prop-tech Startup, Tabas, επιταχύνοντας με αυτόν τον τρόπο το «άνοιγμά» της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Blueground, η  οποία ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα, διαθέτει πλέον διεθνή παρουσία σε 26 πόλεις.

Στις αρχές του έτους η Blueground είχε ηγηθεί επενδυτικού γύρου 14 εκατομμυρίων  δολαρίων στη βραζιλιάνικη εταιρεία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά των πλήρως επιπλωμένων διαμερισμάτων για 30+ ημέρες στο Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Μπραζίλια.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τρίμηνο του 2023 και υπόκειται σε τυπικούς όρους και κανονιστικές εγκρίσεις. Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Blueground να εισέλθει στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για επιπλωμένα και με ευέλικτους όρους διαμερίσματα προς ενοικίαση. Οι δύο εταιρείες από κοινού θα εισέλθουν στην Πόλη του Μεξικού στις αρχές του 2023.

Η Blueground και η Tabas θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα για το προσεχές διάστημα, με την Tabas να ενσωματώνεται σταδιακά στην Blueground  μέσα στον επόμενο χρόνο. Από κοινού οι δύο οργανισμοί θα έχουν παρουσία σε 29 πόλεις σε 16 χώρες και θα απασχολούν περισσότερα από 1,000 άτομα. Μετά την εξαγορά της Tabas και με βάση τις τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις, η Blueground αναμένεται να φτάσει τα περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2023.

Η Blueground συνεργάζεται με περισσότερους από 4.700 ιδιοκτήτες παγκοσμίως, εξασφαλίζοντας τους ένα σταθερό εισόδημα και παρέχοντας παράλληλα εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης και συντήρησης ακινήτων σε κλίμακα. Η εξαγορά της Tabas θα επιτρέψει στην Blueground να αναπτύξει το δίκτυό της ακόμα πιο γρήγορα, και να πλησιάσει τον στόχο των 40.000 διαμερισμάτων σε 50 πόλεις έως το 2025.

«Το βλέμμα μας ήταν στραμμένο στη Λατινική Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, καθώς οι δυνατότητες της αγοράς είναι τεράστιες»,  δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Blueground. «Καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας με την ιδρυτική ομάδα της Tabas, που ξεκίνησε με την αρχική επένδυση μας στην εταιρεία πέρυσι, έχουμε αναπτύξει μεγάλο θαυμασμό για όλα όσα έχουν καταφέρει στη Βραζιλία μέχρι σήμερα. Στόχος μας, μέσω της τεχνολογίας αλλά και της τεχνογνωσίας μας, είναι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τον ευέλικτο τρόπο ζωής».

Η Tabas είναι μία proptech start up που δραστηριοποιείται στην αγορά της Λατινικής Αμερικής με αντικείμενο ανάλογο της Blueground. Η εταιρεία διαθέτει πλέον περισσότερα από 1,000 διαμερίσματα στο Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Μπραζίλια, και πριν την εξαγορά της από την Blueground έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.

«Το όραμα της Tabas και της Blueground είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα και μαζί θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερη προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας, τους ιδιοκτήτες μας, αλλά και την ομάδα της Tabas», δήλωσε ο Leonardo Morgatto, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Tabas. «Αυτή η εξαγορά είναι ακόμη ένα success story για τις βραζιλιάνικες εταιρείες τεχνολογίας. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει για να φτάσουμε εδώ, και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, προσφέροντας επιπλωμένα διαμερίσματα με ευέλικτους όρους σε όλη τη Λατινική Αμερική».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις