Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Saint Startup επιλέχθηκε στο Startup Chile!

Η Saint Startup, η web εφαρμογή για τα Startups και τους φορείς υποστήριξής τους (θερμοκοιτίδες, επιταχυντές, εκπαιδευτικούς φορείς) έγινε δεκτή να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Seeds ενός από του 10 σημαντικότερους accelerators παγκοσμίως, του Startup Chile και ετοιμάζει βαλίτσες για Λ. Αμερική.

Το πρόγραμμα αυτό τρέχει τα τελευταία 6 χρόνια και δύο φορές το χρόνο λανσάρει διαγωνισμό επιλογής μέχρι και 200 επιχειρήσεων από όλον τον κόσμο, τις οποίες το Startup Chile χρηματοδοτεί με περίπου 40.000$ για να διαμείνουν 7-9 μήνες στη χώρα και να αναπτύξουν το προϊόν τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Saint Startup: Ο «Από μηχανής θεός» των Startups!

Η Saint Startup επιλέχθηκε ανάμεσα σε περίπου 800 αιτήσεις και μετά από ένα απαιτητικό σύστημα επιλογής σε 3 στάδια που περιλάμβανε πάνελς διεθνών επενδυτών, επιχειρηματιών και Startupers αλλά και μια σε βάθος συνέντευξη από τον ίδιο τον φορέα Startup Chile.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 36% των 73 startups που επιλέχθηκαν προέρχονται από τη Χιλή, το 34% από την υπόλοιπη Λατινική Αμερική και τέλος το 30% από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Saint Startup είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή (web app) η οποία βασίζεται στη μεθοδολογία Lean Startup (Λιτή Επιχειρηματική Εκκίνηση) και αφορά τόσο τα startups όσο και τους φορείς που τα υποστηρίζουν, όπως θερμοκοιτίδες, επιταχυντές και εκπαιδευτικοί φορείς όπως πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.α.

Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς φορείς του ελληνικού οικοσυστήματος με την ομάδα να αποτελείται από επτά άτομα. Ο Αντώνης Λιβιεράτος είναι ο CEO και ο Παναγιώτης Μαρκαντωνάτος, Business Development. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην συμβουλευτική επιτροπή της Saint Startup συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Adrien Aumont, CEO της KissKissBankBank, η οποία εξαγοράστηκε το 2017 από την Credit Postale.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις