Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΧΑ: Δημιουργεί Venture Capital για fintech λύσεις «επόμενης γενιάς»

Το νέο εγχείρημα του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναμένεται να αναδείξει τις εταιρείες, οι οποίες θα δρομολογήσουν και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο

Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για τη στήριξη των Startups, αλλά και των και πιο ώριμων εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας προωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, το ΧΑ πρόκειται να δημιουργήσει ένα Venture Capital για ψηφιακές fintech λύσεις «επόμενης γενιάς».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννος Κοντόπουλος, πρόκειται για ένα υβριδικό corporate Venture Capital, το οποίο θα στοχεύει στην ενσωμάτωση ψηφιακών λύσεων fintech «επόμενης γενιάς» στο οικοσύστημα του Χρηματιστηρίου, που θα επιλύουν προβλήματα των εισηγμένων εταιρειών, των μελών και των πελατών γενικότερα. Επίσης, μέσα από αυτό εγχείρημα, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου αναμένει ότι θα αναδειχθούν οι εταιρείες, οι οποίες θα δρομολογήσουν και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννος Κοντόπουλος περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό η διοίκηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει στις αρχές του νέου έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις