Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gatik: Η Startup αυτόνομης οδήγησης που «κέρδισε» τη Microsoft

Ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζεται να επενδύσει 10 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο του νέου γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας

Στην Startup αυτόνομης οδήγησης Gatik ετοιμάζεται να επενδύσει η Microsoft, η οποία σύμφωνα με το Reuters, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρεία προκειμένου να συμμετάσχει στον νέο της γύρο χρηματοδότησης.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Microsoft θα επενδύσει 10 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο του νέου γύρου χρηματοδότησης της Gatik, με τον οποίο η αξία της εταιρείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 εκατ. δολάρια. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Gatik θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud της Microsoft και την πλατφόρμα Azure για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης για φορτηγά οχήματα.

Ωστόσο, το deal δεν οριστικοποιηθεί ακόμα, ενώ πηγές με γνώση των συζητήσεων ανέφεραν πως οι όροι του μπορούν να αλλάξουν. Πάντως, η Microsoft και η Gatik αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο επίσημο σχόλιο στο Reuters.

Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως επαναστατικές για τις μεταφορές και τα logistics, ωστόσο ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην ασφάλεια και στην προσβασιμότητα. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του  2022 η Ford και η Volkswagen έκλεισαν την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Argo AI, υποστηρίζοντας πως η δημιουργία αυτόνομων ρομποτικών ταξί «είναι πιο δύσκολη από την αποστολή του ανθρώπου στη Σελήνη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις