Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H oμάδα TEKCIT νικητές του BattleHack Athens 2015!  

Η oμάδα TEKCIT θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του BattleHack (14-15 Νοεμβρίου 2015), διεκδικώντας το έπαθλο των 100.000 δολαρίων, καθώς αναδείχτηκε νικήτρια στο BattleHack Athens 2015, ένα έντονο 24ωρο hackathon που έλαβε χώρα στο The Hub Events, καθώς δημιούργησαν μια εφαρμογή που επιτρέπει την πληρωμή μέσω της αναγνώρισης προσώπου.

Η συγκεκριμένη ομάδα απαρτίζεται από τους Βασίλη Κούλη, Κωνσταντίνο Ζαχαράκη, Νικόλαo Δήμο και Νίκο Κωστούλα. Η εν λόγω εφαρμογή βασίστηκε σε ένα προσωποποιημένο customer facing application, με τεχνολογία AngularJSκαι Ruby on Rails, παρέχοντας μια διεπαφή και για κινητές συσκευές και για το διαδίκτυο, με την υποστήριξη διαφόρων servers. Ένας υπολογιστής Raspberry Pi έκανε host έναν server NodeJS,παίρνοντας τη θέση ενός Point of Sales και διαχειρίζοντας την αναγνώριση προσώπου των ψηφιακών φωτογραφιών από χρήστες, μέσω μιας βιβλιοθήκης OpenCV. Στη συνέχεια, αυτός διασυνδέθηκε με την εφαρμογή Ruby on Rails, από ένα σύστημα υποστήριξης Python. Τόσο η ίδια η εφαρμογή, όσο και το backend Python υποστηρίχθηκαν από την πλατφόρμα Heroku. Η υπηρεσία v.zero SDK της Braintree χρησιμοποιήθηκε για τις πληρωμές, ενώ η υπηρεσία SendGrid παρείχε τα email επιβεβαίωσης συναλλαγής.

“Η εφαρμογή μας σχεδιάστηκε προκειμένου να προσφέρει στους χρήστες μια πραγματική λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Αθήνας. Η δυνατότητα προ-αγοράς εισιτηρίων του μετρό είναι εξαιρετική, το να είσαι όμως σε θέση να τα επικυρώσεις μέσω ενός συστήματος αναγνώρισης προσώπου εξασφαλίζει μια απλή αλλά και τόσο εξελιγμένη εμπειρία του πελάτη”, υπογράμμισε ο Νικόλαος Δήμος από την ομάδα TEKCIT.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις