Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 2,7 δισ. ευρώ η αξία της Delivery Hero

Στα… αστρονομικά επίπεδα των 2,7 δισ. ευρώ ανέρχεται – πλέον – η αξία της Delivery Hero, ενώ ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες για την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους.

Ήδη, μέχρι στιγμής κατά το 2015 η Delivery Hero έχει καταφέρει να αντλήσει κάτι παραπάνω από 525 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια χρηματοδότησης, τα οποία σχεδιάζει να αξιοποιήσει τόσο για την πραγματοποίηση εξαγορών, όσο και την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες, η εταιρεία εξαγόρασε τόσο την Ελληνική e-Food.gr, όσο και την Τουρκική Yemeksepeti έναντι 525 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, η Delivery Hero διαθέτει ένα δίκτυο που απαρτίζεται από περισσότερα από 200.000 εστιατόρια σε 34 χώρες παγκοσμίως. Μάλιστα, η εταιρεία λαμβάνει και χειρίζεται κατά μέσο όσο παραπάνω από 10 εκατομμύρια παραγγελίες σε μηνιαία βάση, ενώ την ίδια στιγμή οι συνεργάτες-εστιάτορες της Delivery Hero απολαμβάνουν τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ σε μηνιαίες πωλήσεις!

Τέλος, με βάση τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης, η παγκόσμια αγορά διανομής και takeaway φαγητού αναμένεται να αγγίξει σε τζίρο τα 105 δισ. δολ. μέχρι το 2018, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 16% σε σχέση με τα σημερινά μεγέθη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις