Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πετυχημένο το πρώτο forum του Reload Greece στο Λονδίνο

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το πρώτο Forum που διοργάνωσε το Reload Greece στο London Business School στο Λονδίνο, έχοντας ως βασικό θέμα συζήτησης: “Κινητοποίηση της παγκόσμιας Ελληνικής κοινότητας για την ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής της ανάπτυξης”.

!!!RELOAD_GREECE_STARTUPPER_1

Η συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου του Λονδίνου ήταν εντυπωσιακή, καθώς παρευρέθηκαν πάνω από 150 στελέχη επιχειρήσεων, επενδυτές και καθηγητές, Έλληνες και μη, που ενδιαφέρονται να στηρίξουν το όραμα και να ενισχύσουν τις δράσεις του Reload Greece για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο Hugo Dixon, Ιδρυτής του Breaking Views και συντονιστής της συζήτησης, ανέφερε πως: “Όταν νέοι Έλληνες έρχονται σε επαφή με χώρες οικονομικά αναπτυσσόμενες αποκτούν προσόντα τα οποία μπορούν να διοχετεύσουν πίσω στην χώρα τους. Η Ελλάδα θα χρειαστεί αυτούς τους νέους επιχειρηματίες”. Από το πάνελ ομιλητών η Vicky Pryce, επικεφαλής οικονομολόγος CEBR και πρώην κοινή επικεφαλής της Αγγλικής Οικονομικής Υπηρεσίας της κυβέρνησης τόνισε πως: “To Reload Greece δίνει την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες να βρούν επενδυτικά κεφάλαια να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μυλωνάδης, Καθηγητής Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας του London Business School ανέφερε πως “Η Ελλάδα διαθέτει μια εμπλουτισμένη διασπορά και αυτή είναι αναξιοποίητη.  Το Reload Greece δρα ως συνδετικός κρίκος”.

Τέλος, η Χριστίνα Γαρίδη, Ιδρύτρια της Eudaimonia Coaching μοιράστηκε τη δική της επιχειρηματική ιστορία και ανέφερε ότι: “Η αγάπη και η ενθάρρυνση αλληλοσυμπληρώνονται. Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο. Το Reload Greece της έδωσε και τα δύο αυτά στοιχεία ώστε να αναπτύξει το επιχειρηματικό της εγχείρημα”.

Το Forum ολοκληρώθηκε με σειρά παρουσιάσεων από νέους Έλληνες επιχειρηματίες που ζουν στο εξωτερικό και υποστηρίζονται από το Reload Greece, προκειμένου να δημιουργήσουν επιχειρήσεις οι οποίες με τη σειρά τους έχουν κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο στη χώρα μας και στηρίζονται σε “connected business models”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις