Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MITEF Greece Startup Competition: Παράταση αιτήσεων έως την 30η Δεκεμβρίου

Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε το MIT Enterprise Forum Greece για συμμετοχή στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition, ένα διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, ανακοινώνεται η παράταση των αιτήσεων.

Η παράταση στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για το διαγωνισμό θα είναι έως και τις 30 Δεκεμβρίου, 2015 (23:59 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων στις 30 Δεκεμβρίου, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 επικρατέστερες ομάδες, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο με βάση τα ακόλουθα τρία κριτήρια: τεχνολογική καινοτομία, ικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία. Στο δεύτερο γύρο (Φεβρουάριος – Μάιος 2016) αξιόλογοι μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως: Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Επικοινωνία, Marketing, Χρηματοοικονομικά και Φορολογία, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Τα εργαστήρια αυτά θα διεξαχθούν από Έλληνες και διεθνείς στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece, όπως οι δικηγορικές εταιρείες Ποταμίτης-Βεκρής και Foley & Lardner LLP, η EY, η V+O Communication, Κorn FerryHay Group και η Plano & Simple.

Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στο επόμενο και τελικό στάδιο. Στον τρίτο και τελικό γύρο (Ιούνιος 2016) η κριτική επιτροπή, θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα αποδείξουν:
α) Σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης.
β) Εμπορική αξιοποίηση και ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή αγορά.

Σημειώνεται πως οι 3 τελικοί νικητές που θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2016, θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών συγκαταλέγονται: νομική συμβουλευτική υποστήριξη σε Ελλάδα και ΗΠΑ από τις εταιρείες Ποταμίτης-Βεκρής και Foley & Lardner LPP, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από την ΕΥ, εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού από την Hay Group κ.α.

Ωστόσο βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώρισηΕιδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις