Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

OTE TV: Νέα υβριδική πλατφόρμα, και μια ιστορική παρακαταθήκη

Την ενεργοποίηση μιας νέας υβριδικής πλατφόρμας που αναμένεται να δώσει πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα δυνατότητες στους συνδρομητές, ξεκινά σταδιακά από το Φεβρουάριο ο ΟΤΕ TV.

Πρόκειται για μια εντελώς νέα προσέγγιση, καθώς στο πλαίσιό της η εταιρεία θα αντικαταστήσει τους παλαιούς αποκωδικοποιητές των συνδρομητών της με νέους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται ταυτόχρονα με τη σταθερή ευρυζωνική σύνδεση του χρήστη (ανεξάρτητα από τον πάροχο που έχει).

OTE TV HYBRID _
Ο νέος αποκωδικοποιητής θα δώσει στο συνδρομητή πρόσβαση στη νέα υβριδική πλατφόρμα με τη χρήση της οποίας ο συνδρομητής θα μπορεί, μεταξύ άλλων, να «παγώνει» το πρόγραμμα όταν θέλει, να ανατρέχει σε παλαιότερο σημείο του, ή και σε μελλοντικό (εφόσον δεν πρόκειται για ζωντανή μετάδοση), να κάνει εγγραφή προγραμμάτων ακόμα και αν δε βρίσκεται στο σπίτι του, ενώ θα μπορεί να δημιουργήσει ένα προσωποποιημένο προφίλ για κάθε μέλος της οικογένειας, με το οποίο θα μπορούν να ορίσει επακριβώς ποιά κανάλια θα βλέπει ο καθένας και για πόσο διάστημα, με βάση μια σειρά κριτηρίων.

Επίσης, μέσα από αυτή την πλατφόρμα ο συνδρομητής θα μπορεί να νοικιάζει ταινίες προς προβολή (ή και αποθήκευση στο σκληρό του δίσκο) 3 μήνες μετά την κυκλοφορία τους στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σε αυτή την πλατφόρμα θα προστεθούν αργότερα και άλλες πρωτοποριακές δυνατότητες, όπως η δυνατότητα να φτιάχνει ο κάθε συνδρομητής το δικό του τηλεοπτικό «μπουκέτο» και να πληρώνει μια προσαρμοσμένη χρέωση ανάλογα με αυτό που έχει διαλέξει, και όχι με βάση τα «έτοιμα» πακέτα που προσφέρει σήμερα ο OTE TV.

Επίσης, θα δημιουργηθεί και η δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί περιεχόμενο που έχει μεταδοθεί στο παρελθόν, μέσα από ένα εξελιγμένο μενού αρχειοθετημένων εκπομπών, ταινιών και σειρών.

Σε πρώτη φάση η υβριδική πλατφόρμα θα εφαρμοστεί σε 30 κανάλια, και στη συνέχεια θα επεκταθεί σταδιακά σε περισσότερα.

OTE TV GO

Παράλληλα με τη σταδιακή ενεργοποίηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, ο OTE TV θα αναβαθμίσει και την ψηφιακή πλατφόρμα OTE TV GO, με την προσθήκη περισσότερων δυνατοτήτων, όπως η δυνατότητα παρακολούθησης περιεχομένου που έχει προβληθεί στο παρελθόν, αλλά και εξελιγμένες δυνατότητες ορισμού «δικαιωμάτων χρηστών» από το συνδρομητή.

OTE History

Παράλληλα με την υβριδική πλατφόρμα, ο OTE TV ανακοίνωσε και την έναρξη λειτουργίας του νέου θεματικού καναλιού OTE History.

Αρχικά το κανάλι θα μεταδίδει καθημερινά ένα 8ωρο πρόγραμμα που θα επαναλαμβάνεται μέσα στην υπόλοιπη ημέρα, και θα ανανεώνεται κάθε μέρα, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο παραγωγές του ίδιου του OTE TV, όσο και ανεξάρτητων παραγωγών, αλλά και περιεχόμενο από το εξωτερικό.

Druck
Πρόκειται για το πρώτο παρόμοιο εγχείρημα τέτοιου μεγέθους στην Ελλάδα, το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει την ελληνική ιστορία και πολιτισμό με τρόπο ελκυστικό για τον τηλεθεατή, ενώ στοχεύει και στους ελληνόφωνους του εξωτερικού.

Το νέο θεματικό κανάλι θα είναι διαθέσιμο και μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα OTE TV GO, ενώ δε θα έχει καμία επίδραση στην τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ TV.

Σκοπός του OTE TV, και του ομίλου ΟΤΕ, κατά τη σύλληψη της συγκεκριμένης ιδέας, ήταν να δημιουργηθεί τόσο ένα τηλεοπτικό σημείο αναφοράς για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, όσο και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του OTE History ο OTE TV έχει ήδη έρθει σε επαφή τόσο με φορείς πολιτισμού, όσο και με την ΕΡΤ.

Το OTE History έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα 14 θεματικά κανάλια που έχει δημιουργήσει ο OTE TV ενώ, όπως αναφέρθηκε, προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για δημιουργία κάποιου άλλου νέου θεματικού καναλιού.

OTE TV ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ -
Σύμφωνα με τον OTE, δεν προσδοκώνται κέρδη από τη λειτουργία του OTE History, καθώς ο βασικός σκοπός της δημιουργίας του είναι να δημιουργηθεί μια ιστορική παρακαταθήκη και ένα ιστορικό σημείο αναφοράς για την ελληνική ιστορία και πολιτισμό για όλους τους απανταχού Έλληνες και ελληνόφωνους, και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές.

Τα μελλοντικά σχέδια

Τα στελέχη του OTE TV ανέφεραν, σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση, ότι προς το παρόν δε σχεδιάζεται η δημιουργία άλλου θεματικού καναλιού, ενώ είναι στρατηγική επιλογή του OTE TV να μη μπει στο χώρο της ενημέρωσης από πλευράς περιεχομένου. Πρόσθεσαν επίσης ότι ο ΟΤΕ TV δε σκοπεύει να διεκδικήσει κάποια τηλεοπτική θεματική άδεια, ενώ σημείωσαν ότι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο πώλησης στο εξωτερικό περιεχομένου που δημιουργείται από τον OTE TV, εφόσον υπάρξει τέτοιο ενδιαφέρον.

OTE TV ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ _
Τόνισαν ακόμα ότι ποτέ δεν τους απασχόλησε πότε το κανάλι θα καταλάβει την πρωτιά στους συνδρομητές αν και, όπως είπαν, υπολογίζουν ότι αυτό θα έχει γίνει το αργότερο μέχρι το 2017.

Τέλος, ανέφεραν πως ο OTE TV είναι ανοιχτός σε προτάσεις για τη χρηματοδότηση ελληνικού περιεχομένου, και ήδη έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις, ωστόσο «η ποιότητα της πλειοψηφίας των προτάσεων που έχουμε δεχτεί μέχρι τώρα δεν είναι αυτή που θα μας ικανοποιούσε. Εάν ωστόσο έρθουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, φυσικά και θα τις χρηματοδοτήσουμε».

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ _

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις