Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με επιτυχία στέφθηκε η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στην CES 2016 και το Silicon Valley

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική επιχειρηματική αποστολήπου διοργανώθηκε από το mi-Cluster και το Enterprise Greece, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων, την CES2016 στο LasVegas, καθώς και σε τριήμερο roadshow στο Silicon Valley.

Oι ελληνικές εταιρείες της αποστολής, Centaur TechnologiesQualia,HeliixHyperthechIrida LabsMeazonPrisma Electronics, Sensoraide, Spark worksThink SiliconWubbyYodiwo και εκπρόσωποι του Corallia, της ENEBH και του Enterprise Greece έλαβαν μέρος σε περισσότερες από 150 διμερείς συναντήσεις  με υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών κολοσσών όπως Intel, LGE, Atmel, Marvel, Qualcomm, Huawei, Samsung, δημιουργώντας πολλές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 170.000 επισκέπτες και συμμετείχαν συνολικά 3.800 εκθέτες και 6.000 εκπρόσωποι τύπου.

Photo-02Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν επαγγελματίες, εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας ηλεκτρονικών και δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ελληνικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που εστιάζουν κυρίως σε τεχνολογίες Internet of Things.

Μετά το πέρας της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε τριήμερο roadshow στo Silicon Valley στις εγκαταστάσεις του Mind The Bridge, που περιελάμβανε σεμινάρια, εκπαίδευση στελεχών, δικτύωση καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από εκπροσώπους εταιρειών του Silicon Valley, του κορυφαίου οικοσυστήματος τεχνολογίας παγκοσμίως.

Αποκορύφωμα του τριημέρου ήταν η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης, στην οποία όλα τα μέλη της αποστολής παρουσίασαν τις τεχνολογίες τους σεεπενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη του Silicon Valley. Η αποστολή επισκέφτηκε, επίσης, το Κέντρο Καινοτομίας της Samsung, παρουσιάζοντας τα επιτεύγματά τους σε στελέχη του επενδυτικού τμήματος.

Το roadshow ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση ημερίδας στο Stanford University, με κύριο θέμα συζήτησης το επιτυχημένο μοντέλο παραγωγής καινοτομίας και διασύνδεσης πανεπιστημίου και βιομηχανίας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις