Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποστολή στο Mobile World Congress 2016: Ποιος κέρδισε τη μάχη των Smartphones;

Πέντε ημέρες, δύο συντάκτες και πολλά… χιλιόμετρα είναι ο απολογισμός της αποστολής στη Βαρκελώνη καλύπτωντας τη μεγαλύτερη εκδήλωση mobile tech στον κόσμο, το Mobile World Congress 2016 αλλά και τη παράλληλη εκδήλωση των Startups, 4YFN.

100.000 επισκέπτες, 2.000 εκθέτες, 35 ομιλίες των μεγαλύτερων παικτών του χώρου των τηλεπικοινωνιών έδωσαν το στίγμα τους στο MWC  για το τι μας περιμένει στο κοντινό μέλλον, ενώ πάνω απο 12.000 επισκέπτες και 400 Startups έδωσαν τη δική τους μάχη στη Βαρκελώνη για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών στο 4YFN.

Αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το άρθρο στην Αθήνα, μετά τα δεκάδες hands on που πραγματοποιήσαμε στα περίπτερα 3 και 6 του MWC, όπου όλοι οι κατασκευαστές παρουσίασαν τις νέες και εντυπωσιακές συσκευές τους, έτσι ώστε να έχουμε μια σφαιρική άποψη για το ποιος κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στα Smartphones και γιατί.

IMG_20160221_151123
Τα πρώτα Smartphone που πιάσαμε στα χέρια μας την Κυριακή 21/2 ήταν το νέο κορυφαίο μοντέλο της LG, G5, και αργότερα την ίδια ημέρα τα Samsung S7 και S7 Edge, σε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή παρουσίαση με τον Mark Zuckerberg να κάνει εμφάνιση έκπληξη στη σκηνή.

Το Samsung S7 Edge έγινε ακόμα καλύτερο με μεταλικό σασί, μεγαλύτερη οθόνη και βελτιωμένη κάμερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, έχει υποδοχή microSD και είναι αδιάβροχο. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κορυφαία συσκευή, απ΄όποια πλευρά και να το δεις.

Απο την άλλη ομως δεν υπήρχε high-end Smartphone που να μην εντυπωσιάζει με τον ένα ή άλλο τρόπο. Απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις; Απο τα άγνωστα σε εμάς ZTE Axon και Nubia, το Gionee S8,  τα παιχνιδιάρικα Wiko και Acer Jade Primo με Windows 10 Mobile μέχρι τα Huawei Mate 8, Lenovo P1 Turbo, Xiaomi Mi5, τα νέα Sony X που θα αντικαταστήσουν τη σειρά Z, αλλά και το HTC Χ9.

samsung-galaxy-s7
Το LG G5 μπορεί να έχει πιο ουδέτερο design απο το G4, αλλά μόλις το πιάσεις στα χέρια σου καταλαβαίνεις ότι είναι μια ποιοτική συσκευή με μονοκόμματο μεταλλικό σασί. Η έκπληξη έρχεται από την αρθρωτή σχεδίαση, μια και το κάτω μέρος του έχει ένα αποσπώμενο μηχανισμό υποδοχής modules κάτι που σημαίνει ότι είναι το πρώτο κινητό με μεταλλικό σασί και αποσπώμενη μπαταρία.

Η οθόνη είναι IPS LCD QHD 5.3”, 554 ppi, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν δυο κάμερες, η μία είναι η κανονική 16MP και η άλλη είναι 8MP ευρείας γωνίας 135 μοιρών για πανοραμικές φωτογραφίες, άλλη μια πρώτη για το G5.

O επεξεργαστής είναι ο πανίσχυρος Qualcomm 820 και ενσωματώνει 4GB RAM. Δεν θα σταθούμε άλλο στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στις επιδόσεις του, (κάτι που θα κάνουμε όταν πάρουμε το κινητό στα χέρια μας), μια και σε κάθε περίπτωση το G5 είναι ταχύτατο και βγάζει εξαιρετικές φωτογραφίες κανονικές και πανοραμικές.

Το colpo grosso της LG όμως έγινε στους «φίλους» του G5 όπως αναφέρεται το οικοσύστημα περιφερειακών συσκευών που δημιούργησαν συνεργάτες της LG, αλλά και η ίδια, γνωστά ονόματα στον τομέα τους όπως για παράδειγμα η Bang & Olufsen και η Parrot.

IMG_20160221_151733

LG CAM Plus

Είναι μια αρθρωτή συσκευή που πάνω της κουμπώνει η μπαταρία και προσφέρει καλύτερο πιάσιμο του G5 με το ένα χέρι, έλεγχο του ζουμ αλλά και πλήκτρο λήψης φωτογραφίας δύο βημάτων μεταξύ άλλων ευκολιών που συναντάμε συνήθως σε φωτογραφικές μηχανές. Επιπρόσθετα προσφέρει και μια δεύτερη μπαταρία 1.200mAh φτάνοντας τη διαθέσιμη χωρητικότητα ενέργειας του G5 στα 4.000mAh.

LG 360 Cam

Πρόκειται για μια φορητή κάμερα με δυο ευρυγώνιους φακούς 13MP, 200 μοιρών, η οποία προσφέρει λήψεις 360 μοιρών, καταγραφή video 2K, ήχο 5.1 από 3 ενσωματωμένα μικρόφωνα , μπαταρία 1.200mAh και 4GB αποθηκευτικού χώρου. Φυσικά είναι συμβατή με το YouTube360 και το Google Street View και αν τοποθετηθεί πάνω σε ένα ποδήλατο για παράδειγμα οι λήψεις είναι εκπληκτικές ενώ το περιεχόμενο 360 μοιρών που τραβάει είναι ότι πρέπει για το VR.

IMG_20160221_153246

LG 360 VR

Δεν ήταν δυνατόν η LG να μείνει εκτός του κύματος VR που έρχεται με δύναμη κατά πάνω μας και έτσι παρουσίασε τα πιο ελαφριά γυαλιά VR (ζυγίζουν μόνο 118 γρ.) τα οποία δίνουν την αίσθηση μιας τηλεόρασης 130 ιντσών στα δυο μέτρα απόσταση.

LG Rolling Bot

Η τηλεκατευθυνόμενη μπάλα της LG, πέρα από το ότι είναι διασκεδαστικό παιχνίδι, έχει κάμερα 8MP και μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο ελέγχου του χώρου που βρίσκεται από απόσταση.

IMG_20160221_152650

LG Smart Controller

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Parrot και προσφέρει εύκολο χειρισμό στα drones της ενώ στην οθόνη του G5 εμφανίζεται video από την κάμερα των drones.

LG Hi-Fi Plus με B&O PLAY

Η συγκεκριμένη συσκευή έχει σχεδιαστεί από την Bang & Olufsen και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους μουσικόφιλους. Πρόκειται για ένα Hi-Fi DAC player, προσφέρει 32-bit DAC upsampling και 32-bit 384KHz High Definition Audio. Η συσκευή συνδέεται στο κάτω μέρος του G5 αλλά παίζει και αυτόνομα με οποιοδήποτε Smartphone αλλά και με το PC.

IMG_20160221_154530
Και όλα τα παραπάνω συνδέονται και ρυθμίζονται με 3 κλικ και φυσικά υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συνοδευτικές εφαρμογές.

Αν η LG καταφέρει να κρατήσει τις τιμές των φίλων του G5 σε λογικά επίπεδα και προσελκύσει και άλλους «φίλους» ίσως έχει ένα απρόσμενο άσσο στο μανίκι της…

Σε κάθε περίπτωση είχαμε καιρό να δούμε κάτι διαφορετικό στα high-end smartphones, πέρα από μια μάχη τεχνικών χαρακτηριστικών, και αυτή τη φορά η LG με το G5 κέρδισε την μάχη του MWC 2016 με την βοήθεια φίλων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις