Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Εθνικός Τελικός του Young Business Talents 2015-2016 στο Pierce

Ο Εθνικός Τελικός του μαθητικού Διαγωνισμού Young Business Talents 2015-2016, διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από τη NIVEA και θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2016 στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ο καινοτόμος διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή για μαθητές Λυκείων, αποτελεί ένα μοναδικό διδακτικό εργαλείο, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και αναγνωρίζεται πλέον τόσο από τους ίδιους τους μαθητές όσο και από τους καθηγητές τους που συντονίζουν στα σχολεία το πρόγραμμα.

Ένα ταξίδι βιωματικής μάθησης και επιχειρηματικών στρατηγικών, που ξεκίνησε το Νοέμβριο, με τη συμμετοχή 2.714 νεαρών εικονικών επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα σε 757 ομάδες-εταιρείες. Οι συμμετέχοντες, σε ένα περιβάλλον «πραγματικής» αγοράς και ανταγωνισμού, κλήθηκαν να δημιουργήσουν τις δικές τους εικονικές επιχειρήσεις και να τις καταστήσουν κερδοφόρες, αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες που θα αποδειχθούν απαραίτητες για το μελλοντικό επαγγελματικό τους στίβο.

Οι 300 προκριθέντες μαθητές σε 75 ομάδες, μετά από τέσσερις μήνες εντατικής προσπάθειας και σκληρής δουλειάς, θα βρίσκονται στο μεγάλο τελικό στις 2 Απριλίου στο χώρο του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, για να κάνουν τη θεωρία… πράξη, μέσα από ένα διασκεδαστικό βιωματικό παιχνίδι.

Η διενέργεια του Διαγωνισμού βασίζεται σε έναν εξελιγμένο Προσομοιωτή 3ης γενιάς, ακριβώς ίδιο με αυτούς που χρησιμοποιούνται σε διεθνή πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων. Πάντα με τη βοήθεια των καθηγητών τους, οι μαθητές, έχοντας ήδη διανύσει 11 εικονικά εταιρικά έτη καλούνται τώρα με φυσική παρουσία, να καταστρώσουν τρία ακόμα Επιχειρηματικά Σχέδια, από όπου θα προκύψουν οι κορυφαίες εικονικές επιχειρήσεις, οι οποίες και θα κερδίσουν συμβολικά χρηματικά βραβεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις