Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αφιέρωμα στις 25 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2016, Μέρος 5ο

Ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition 2016 διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από το MIT Enterprise Forum Greece και στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκαν οι 25 Startups που προκρίθηκαν στον ημιτελικό γύρο. Το τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης που ακολουθούν οι 25 semifinalists βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Το Startupper.gr σας παρουσιάζει και τις 25 που αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες εταιρείες που επιλέχθηκαν.

Δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος πατώντας εδώ.
Δείτε το δεύτερο μέρος του αφιερώματος πατώντας εδώ.
Δείτε το τρίτο μέρος του αφιερώματος πατώντας εδώ.
Δείτε το τέταρτο μέρος του αφιερώματος πατώντας εδώ.

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με το πέμπτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος μας.

H ομάδα Apicallity Limited, από αριστερά προς τα δεξιά: Μιχάλη Τσαγγίδη, Founder, Σούζαν Λάνκθορπ, Co-founder, και Ιωάννη Υπατίδη, Co-founder.
H ομάδα Apicallity Limited, από αριστερά προς τα δεξιά: Μιχάλης Τσαγγίδης, Founder, Σούζαν Λάνκθορπ, Co-founder, και Ιωάννης Υπατίδης, Co-founder.

Apicallity Ltd.

Η Apicallity Ltd. ιδρύθηκε από τους Μιχάλη Τσαγγίδη, Σούζαν Λάνκθορπ και Ιωάννη Υπατίδη ενώ η εταιρεία απασχολεί συνολικά 6 άτομα.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση;
Το προϊόν PlantIT δίνει φωνή στο φυτό σας, είναι ένα έξυπνο σύστημα κηπουρικής συνδεδεμένο στο Internet, που παρακολουθεί και καταγράφει: υγρασία χώματος, θερμοκρασία αέρα, υγρασία αέρα και την ηλιακή ακτινοβολία, σε συνδυασμό με ειδικούς αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και βοηθάει το χρήστη να διατηρεί και να προάγει την καλή υγεία των φυτών καθοδηγώντας τον σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας. Το PlantIT δίνει εξατομικευμένες συμβουλές για την βέλτιστη μέθοδο που χρειάζεται το κάθε διαφορετικό φυτό. Επιπλέον, το PlantIT irrigation Valve αποτελεί ένα πρωτοπόρο σύστημα έξυπνου ποτίσματος. Το προϊόν PlantIT Irrigation Valve διαφοροποιείται από τα κοινούς προγραμματιστές ποτίσματος, διότι όλες οι εντολές ποτίσματος είναι αποτέλεσμα των συνεχών μετρήσεων και της επεξεργασίας των δεδομένων (βάση εξελιγμένων αλγορίθμων).

Προβλήματα που επιλύετε /έμπνευση για ιδέα;
Η καλλιέργεια φυτών με επιτυχία απαιτεί πολύ κόπο, αρκετό χρόνο και εξειδικευμένες συμβουλές από ειδικούς του χώρου. Με τον περιορισμένο χρόνο που έχει ένας άνθρωπος της σημερινής εποχής λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων καθώς επίσης και η δυσκολία του στην πρόσβαση εξειδικευμένων γνώσεων, δημιουργεί πρόβλημα στην πετυχημένη παραγωγή φυτών. Με οικολογική συνείδηση και σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε το PlantIT ένα έξυπνο σύστημα κηπουρικής που παρακολουθεί, καταγράφει όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες προκειμένου να μεγιστοποιήσει την υγεία των φυτών.

Η οικονομική κρίση, η μείωση του εισοδήματος σε πολλά νοικοκυριά, τα διατροφικά σκάνδαλα, η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής στα αστικά κέντρα, η αύξηση της οικολογικής συνείδησης οδηγούν στην ανάπτυξη μικρής κλίμακας «γεωργικών» δραστηριοτήτων. Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, με κίνητρα το χόμπι ή από «ανάγκη», αξιοποιούν μπαλκόνια, ακάλυπτους χώρους, ταράτσες, μικρούς κήπους ή και ακόμη δημόσιες αναξιοποίητες μέχρι πρότινος εκτάσεις φυτεύοντας λαχανικά, οπωροκηπευτικά ή και λουλούδια.

Μέχρι το έτος 2050 σχεδόν το 80% του πληθυσμού του πλανήτη θα κατοικεί σε αστικά κέντρα. Το PlantIT αποσκοπεί με τις υπηρεσίες που παρέχει να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής, παρέχοντας υποστήριξη για μια εναλλακτική στρατηγική ανάπτυξης.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα / κάποια milestones ίσως;
Σήμερα διανύουμε το πρώτο μας χρόνο και ήδη καταφέραμε να αναπτύξουμε πλήρες λειτουργικό πρωτότυπο τόσο σε επίπεδο hardware αλλά και λογισμικού. Το PlantIT Mushroom είναι ήδη διαθέσιμο και το έχουμε προωθήσει στους πρώτους χρήστες (early adaptors).
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για τη διάθεση του προϊόντος σε Ευρώπη και Η.Π.Α και αναπτύσσουμε το εμπορικό μας δίκτυο μέσω αντιπροσώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς καταφέραμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον εταιρειών στις Η.Π.Α, οι οποίες θα παρουσιάσουν το προϊόν μας στο εκθεσιακό χώρο τους, όπου θα λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες. Τα πρώτα PlantIT Mushroom έχουν αποσταλεί στις Η.Π.Α. Επίσης, το επόμενο βήμα, είναι η δημιουργία μιας καμπάνιας crowdfunding στο kickstarter.

Ήδη, ξεκινήσαμε συνεργασία με marketing experts, ώστε προς το τέλος Μαϊου 2016 να ξεκινήσει επίσημα η καμπάνια. Στα σχέδια μας είναι έως τον Οκτώβριο, να παρουσιάσουμε την δεύτερη γενιά των υπηρεσιών μας, σε επίπεδο λογισμικού και hardware, αναβαθμίζοντας το προϊόν και για το λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε να προσελκύσουμε επενδυτές, κυρίως από το εξωτερικό, για τον πρώτο γύρο ενός SEED funding.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι επενδυτές στο εξωτερικό, που είναι εξειδικευμένοι στο συγκεκριμένο χώρο, είναι πολλοί περισσότεροι και έχουν τη διάθεση επένδυσης. Είχαμε ήδη συνομιλίες με εταιρείες, όπως είναι η Merck, που παρευρεθήκαμε στο κεντρικά τους γραφεία του Innovation center στην Γερμανία, όπου παρουσιάσαμε το προϊόν μας.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε;
Ο διαγωνισμός του MIT Enterprise Forum έχει αναδειχθεί ως ένας καταξιωμένος και με κύρος διεθνής διαγωνισμός, o οποίος μπορεί να βοηθήσει στην εξωστρέφεια, την οποία κυρίως επιδιώκουμε. Ήδη οι επαφές που έχουμε με καταξιωμένους μέντορες, μας ανοίγουν πόρτες εκτός Ελλάδος και νέους ορίζοντες συνεργασίας. Ο βασικός μας στόχος είναι η επιτάχυνση (accelerate) επέκτασης εκτός Ελλάδος και ιδίως στις ΗΠΑ.

Το όραμά μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να γίνουν επιτυχημένοι κηπουροί και παραγωγοί και να αλλάξουν τη νοοτροπία που έχουν απέναντι στην καλλιέργεια των φυτών. Πιστεύουμε ότι η καινοτομία μέσω της ανθρώπινης εμπειρίας και κρίσης είναι το κλειδί. Δώστε στο φυτό σας μια φωνή!

ECOverified2
Η ομάδα ECOverified, από αριστερά προς τα δεξιά: Αναστασία Χατζηχριστοφή, Βασίλης Μπίζιος , Αντώνης Λυγιδάκης, Γιάννης Παπαθωμόπουλος.

ECOverified

Ιδρύτρια της εταιρίας είναι η Αναστασία Χατζηχριστοφή, που κατέχει MBA στη βιωσιμότητα Operations Executive της “Research Now” με 15 χρόνια πείρας. Συνιδρυτές είναι οι Βασίλης Μπίζιος, Αεροναυπηγός/Μηχανικός, MSc Ecoengineering Περιβάλλοντος, Αντώνης Λυγιδάκης, Υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και επιστημονικός σύμβουλος για επιχειρήσεις σε Ευρώπη και Ασία, Γιάννης Παπαθωμόπουλος, με MSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και 25 χρόνια πείρας στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και marketing. Ως εξωτερικός συνεργάτης απασχολείται ο Βασίλης Αργυρόπουλος, Ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών και σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση;
Δημιουργούμε τη διαδικτυακή πλατφόρμα ECOverified με σκοπό να δώσουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία που ανταποκρίνονται στις προσωπικές τους οικολογικές ευαισθησίες και προτιμήσεις. Με απλό, φιλικό και άμεσο τρόπο, κάθε καταναλωτής μπορεί να κάνει μια κράτηση σε ξενοδοχείο της επιλογής του, έχοντας ταυτόχρονα γνώση της οικολογικής ταυτότητας της εκάστοτε ξενοδοχειακής μονάδας. Το ECOverified είναι κάτι περισσότερο από μια εύχρηστη διαδικτυακή πλατφόρμα. Είναι ένα βήμα μπροστά στην οικολογική συνείδηση, νοοτροπία και επιλογή. Είναι ένα εργαλείο που συμβάλλει σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα βιώσιμο μέλλον.

Προβλήματα που επιλύετε /έμπνευση για ιδέα;
Με αφετηρία τη σύνδεση των όρων «οικονομία» και «οικολογία» και τη διάδοσή τους σε έναν άξονα που προβλέπει και προϋποθέτει τη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη, αποφασίσαμε –κατόπιν έρευνας και μελέτης– να σχεδιάσουμε την πρώτη οικολογική επιχειρηματική πλατφόρμα που προωθεί επιχειρήσεις με αποδεδειγμένο οικολογικό υπόβαθρο, ενώ την ίδια στιγμή επιτυγχάνεται η διασύνδεση μεταξύ των «πράσινων» επιχειρήσεων και των οικολογικά ενεργών καταναλωτών, ταξιδιωτών, επιχειρηματιών. Δημιουργούμε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας, υποστήριξης, γνώσης και επιλογής – συνειδητής καταναλωτικής επιλογής.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα / κάποια milestones ίσως;
Βρισκόμαστε σε δημιουργική ανάπτυξη, ενώ οργανώνουμε και διερευνούμε την εφαρμογή της ιδέας όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό και ασιατικό επίπεδο.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με ξενοδόχους, επαγγελματίες και ταξιδιώτες, για να αποτυπώσουμε τις ιδέες τους και να τις προσαρμόσουμε, κυρίως να τις εντάξουμε στο στρατηγικό μας πλάνο. Σε αυτό το πλαίσιο, εκπονήσαμε έρευνα με περισσότερους από 10.000 τουρίστες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Έχουμε καταγράψει και αναλύσει τα σχετικά ευρήματα, που αφορούν είτε για παράδειγμα την ανησυχία τους για το περιβάλλον εν γένει είτε ακόμα τον προβληματισμό τους για τυχόν διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα μας. Όλα αυτά μας έχουν προσφέρει γνώσεις και στοιχεία που αποτελούν οδηγό κατά τον σχεδιασμό της πλατφόρμας, ώστε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στις πραγματικές ανάγκες των επισκεπτών/χρηστών της πλατφόρμας.

Την κύρια ιδέα και τον οδηγό σχεδιασμού τα έχουμε διαμορφώσει. Πλέον βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο της πορείας μας, που είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή της ιδέας μας.

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και ρεαλιστικός. Θα βοηθήσουμε τις ξενοδοχειακές μονάδες να μετατραπούν σε οικολογικές, δίνοντας παράλληλα στους πελάτες τους τη δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις μέσω της πλατφόρμας και κυρίως να επιβεβαιώνουν τις οικολογικές λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι ξενοδοχειακές μονάδες θα αποκτήσουν ένα αξιόπιστο ecolabel, αλλά και θα επωφεληθούν από συμφέρουσες για αυτές τιμές.

Γιατί συμμετέχετε στον διαγωνισμό και τι περιμένετε;
Κάθε φορά που μπαίνουμε σε διαγωνιστική διαδικασία, κυρίως με τον εαυτό μας, μαθαίνουμε μέσα από αυτήν. Αποτελεί μια μαθησιακή εμπειρία, αλλά κι ένα δυναμικό boost τόσο σε επίπεδο ιδεών όσο και σε επίπεδο εφαρμογής, για να υλοποιήσουμε αυτό που οραματιζόμαστε. Παράλληλα, μέσω της διαδικασίας του mentoring, εμπλουτίζουμε κυρίως τον τρόπο σκέψης, αλλά και τις εναλλακτικές, πρακτικές και ουσιαστικές, σκέψεις με τις οποίες μπορούμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας με περισσότερη σαφήνεια και κυρίως ενδυναμωμένοι. Αισθανόμαστε ότι αυτή η πρακτική, hands-on γνώση μάς φέρνει πιο κοντά στη φάση εφαρμογής, με στήριγμα πρότερη συμπυκνωμένη και πολύτιμη γνώση και συμβουλές ανθρώπων που έχουν κάνει τη διαδρομή. Διεκδικούμε τη νίκη, αλλά κυρίως είμαστε αποφασισμένοι να αποκομίσουμε γνώση και τεχνογνωσία. Με αυτό το σκεπτικό συμμετέχουμε στον διαγωνισμό. Παράλληλα, μοιραζόμαστε το όραμά μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον –από οικονομική και οικολογική άποψη– για τα ξενοδοχεία ξεκινώντας από την Ελλάδα.

P1130167
Η ομάδα Learning Out of the Box, από αριστερά προς τα δεξιά: Αλέξανδρος Παπανδρέου, CEO, Νίκος Μόσχος, Project Manager, Tanguy Bustamante, Marketing Intern, Σοφοκλής Στουραΐτης, CTO, Γιώργος Βεΐνογλου, Gamification Expert, Φαίδωνας Αρβανιτάκης, Art Director, Χαράλαμπος Μανόλογλου, UX Expert & Concept Designer.

Learning Out of the Box

Η ομάδα αποτελείται από τους Αλέξανδρο Παπανδρέου, Founder, και Κατερίνα Κοτσίνα, coFounder, ενώ η υπόλοιποι συνεργάτες είναι: 3 στον τομέα Administration & Business Development, 2 στους τομείς Branding & Marketing, 4 για ITUX, 3 για το Illustration και το Animation, 2 για τους τομείς Psychometrics & Assessments, 1 για Content & providers management ενώ 5 μετέχουν ως mentors & consultants.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση;
Τέσσερα χρόνια πριν, κάναμε τις πρώτες προσπάθειες αλλαγής του παραδείγματος στην εκπαιδευτική πραγματικότητα. Για να γίνει αυτό, δημιουργήσαμε την «Χαρισμάθεια», ένα εκπαιδευτικό brand που στοχεύει στην ελληνική αγορά προκειμένου να παρέχει master classes σε χαρισματικά παιδιά, ως συμπληρωματική εξωσχολική δραστηριότητα του υπάρχοντος σχολικού προγράμματος σπουδών.

Η «Learning out of the box P.C.», η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, είναι μια εξέλιξη της «Χαρισμάθειας» και έχει ως κύριο στόχο την αναβάθμιση της προσπάθειας αυτής και την ένταξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης στη διαδικασία της μάθησης!

Παρέχουμε εξατομικευμένη μάθηση μέσω παιχνιδιού «σε ένα κουτί», προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά, μέσα από δια-θεματικά masterclasses. Οι υπηρεσίες μας διατίθενται μέσω μιας gamified εκπαιδευτικής πύλης (κοινωνικό δίκτυο) όπου χαρισματικά ή άλλα παιδιά μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τα ερεθίσματα τους από μικρή ηλικία. Η τεχνογνωσία που έχουμε συνδυάσει είναι παιδαγωγική, τεχνολογική όσο και αισθητική, με ειδικούς συμβούλους σε όλους τους τομείς.

Προβλήματα που επιλύετε /έμπνευση για ιδέα;
Το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μέσω των υπηρεσιών μας είναι το γεγονός ότι τα παιδιά, τις περισσότερες φορές, γίνονται παραλήπτες μιας τυποποιημένης εκπαίδευσης η οποία δεν συναντά τις ανάγκες τους, ιδίως εκείνων που αποκλίνουν από το μέσο όρο. Η μάθηση επικεντρώνεται στην απομνημόνευση, την απόκτηση πληροφοριών και τα τυποποιημένα αποτελέσματα.

Σήμερα όμως, στην εποχή της πληροφορίας, δεν είναι δυνατόν κάποιος να συμβαδίσει με τα επικείμενα δεδομένα. Είναι πιο σημαντικό για τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να επεξεργάζονται πληροφορίες παρά το να τις απομνημονεύουν.

Επιπλέον, υπάρχει ένα κενό στην αγορά των κοινωνικών δικτύων που να αφορά αποκλειστικά παιδιά και συγκεκριμένα μαθητές, με αποτέλεσμα αυτός που θα αναπτύξει ένα τέτοιο κοινωνικό δίκτυο να «προλάβει» να απασχολήσει αυτή την μερίδα του πληθυσμού πριν από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα / κάποια milestones ίσως;
Μέχρι στιγμής έχουμε φτιάξει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παιχνιδιού (Persistent Browser Based Game) το οποίο εξασφαλίζει στα παιδιά την εμπειρία που θα τα συνεπάρει και θα τα κάνει να αγαπήσουν την ουσία της γνώσης. Βρισκόμαστε στο στάδιο υλοποίησης της πλατφόρμας και των γραφικών, όπως και στη διαμόρφωση του content έτσι ώστε να καταφέρουμε τον Σεπτέμβριο να έχουμε ένα BETA Version με τις βασικές λειτουργίες του προϊόντος.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε;
Ο διαγωνισμός είναι για εμάς μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε, να διασφαλίσουμε και να επιταχύνουμε το όραμα μας. Μας βάζει σε μία δομημένη διαδικασία η οποία μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε σφαιρικά όλα τα ζητήματα που έχουν ή πρόκειται να ανακύψουν. Μας οχυρώνει με συμβουλές από έμπειρους ανθρώπους από όλο τον κόσμο αλλά το σημαντικότερο μας βάζει σε ένα οικοσύστημα το οποίο μας γεμίζει με νέες ιδέες και υποσχόμενες συνεργασίες.

Ark_analytics2ARK ANALYTICS

H ARK ANALYTICS ιδρύθηκε από τους Πάνο Μιχαλόπουλο, Χρίστο Γιαννακόπουλο, Ηλία Παναγιωτίδη και Μιχάλη Μαδιά. Την ομάδα πλαισιώνουν οι Πάνος Σκλιάμης, Tim McCarthy και Lisa Baderoon.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση;

Η ομάδα της ARK ANALYTICS εντόπισε ότι οι μεγάλες εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα αντιμετωπίζουν μια συνεχή ανάγκη διαχείρισης και πρόβλεψης του πιστωτικού τους κινδύνου. Η ARK ANALYTICS έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης πιστωτικού ρίσκου που απευθύνεται στο οικονομικό τμήμα κάθε επιχείρησης. Η λύση ονομάζεται CREDITARK και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί μεθοδολογίες που αναλύουν τις χρηματοοικονομικές συμπεριφορές των πελατών και μέσω τεχνολογίας Credit Analytics μπορεί να εκτελεί σενάρια για το σύνολο του χαρτοφυλακίου των πελατών. Τα αποτελέσματα των πιλοτικών έργων έχουν παρουσιάσει μια σημαντική βελτίωση σε χρηματοοικονομικούς δείκτες όπως EBIDTA και Receivables.

Προβλήματα που επιλύετε /έμπνευση για ιδέα;
Ανάμεσα στα προβλήματα που επιλύονται είναι η βελτίωση και διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, η αύξηση της ρευστότητας και η βελτίωση της κερδοφορίας της επιχείρησης. Επιπρόσθετα αυξάνεται και επιταχύνεται σημαντικά η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα των εργασιών των διαχειριστών πιστωτικού κινδύνου.

Η έμπνευση προήλθε από την προηγούμενη απασχόληση των ιδρυτών, καθώς είχαν ασχοληθεί με μοντέλα ανάλυσης πιστωτικού κινδύνου και είχαν εντοπίσει την ανάγκη για την δημιουργία μια καθετοποιημένης και τεχνολογικά προηγμένης λύσης που θα απευθύνεται στην διεθνή αγορά.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα / κάποια milestones ίσως;
Το προϊόν είναι 100% έτοιμο και δημιουργήθηκαν οι πρώτοι πελάτες. Η ARK ANALYTICS επεκτείνεται στο εξωτερικό μέσω διεθνών συνεργατών και έχει ήδη παρουσία στην Ευρώπη, ενώ προετοιμάζει την συμμετοχή της στην Αμερικανική αγορά.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε;
Ο διαγωνισμός μπορεί να βοηθήσει στην βελτιστοποίηση των οργανωτικών και στρατηγικών σχέσεων της εταιρείας. Η συμμετοχή των μεντόρων και η διεθνής δικτύωση αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία συμβολής για την ενίσχυση του brand και την διεθνοποίηση της ARK ANALYTICS.

 

Logo Building Automation e-training Institute MITEF v23

BAeTI

Ο Σπάγκακας Χριστόδουλος είναι ο ιδρυτής της εταιρίας.

Ιδέα / επιχειρηματική πρόταση / λύση;
Τα κτίρια αντιπροσωπεύουν το 32% της συνολικής τελικής κατανάλωσης ενέργειας και το 40% στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Ακόμα χειρότερα, κτίρια που διαθέτουν συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, δεν μπορούν να φτάσουν στη μέγιστη ενεργειακή απόδοση, λόγω του ανεπαρκούς προγραμματισμού των συστημάτων, που προέρχεται από την έλλειψη κατάρτισης τεχνικής εκπαίδευσης.

Είναι κρίμα, ένας τελικός χρήστης να έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε ένα σύστημα για την ενεργειακή απόδοση και να μην έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα και τη μέγιστη απόδοση της επένδυσης.

Η BAeTI παρέχει μια πλατφόρμα εκπαίδευσης για λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίου προσφέροντας ενότητες τεχνικής εκπαίδευσης καθώς και ενότητες ασκήσεων και λύσεων για πραγματικές εφαρμογές ενεργειακής απόδοσης κτιρίου.

Επιπλέον η BAeTI προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες, πρακτικής άσκησης σε εξοπλισμό απομακρυσμένα.

Τέλος, στόχος της BAeTI είναι να αναπτύξει και εξειδικευμένα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας για κτίρια τα οποία θα μπορούν να τα χειρίζονται εύκολα άτομα με αναπηρία.

Προβλήματα που επιλύετε /έμπνευση για ιδέα;
Το πρόβλημα που έρχεται να λύσει η BAeTI είναι η αδυναμία της μέγιστης απόδοσης ενός συστήματος ενεργειακής απόδοσης λόγω του ανεπαρκούς προγραμματισμού των συστημάτων, που προέρχεται από την έλλειψη κατάρτισης τεχνικής εκπαίδευσης.

Ο εγκαταστάτης – διαχειριστής του συστήματος δεν μπορεί να βρει εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζεται, εκτός από την εκπαίδευση που μπορεί να του παρέχει ένας κατασκευαστής συστημάτων. Αλλά αυτή η εκπαίδευση διαρκεί πολύ, κοστίζει σε χρήμα αλλά και σε χρόνο, δεν είναι πλήρης, και γίνεται σε καθορισμένες ημερομηνίες.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα / κάποια milestones ίσως;
Η BAeTI προσφέρει customized εκπαίδευση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Ο χρήστης μαθαίνει τις όλες τις δυνατότητες των συστημάτων των μεγαλύτερων κατασκευαστών ενώ το σημαντικότερο που προσφέρει η BAeTI είναι η δυνατότητα virtual Hands & Simulation remotely. Με αυτό τον τρόπο ο  χρήστης μπορεί από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου να κάνει πρακτική άσκηση όποια στιγμή θέλει και με βάση τις ανάγκες του.

Η BAeTI έχει στόχο για το 2016 να έχει δημιουργήσει το 80% των ενοτήτων της πλατφόρμας και να έχει υπογράψει συμβάσεις με τους 2-3 μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε 4-5 χώρες, για την προώθηση των εκπαιδευτικών ενοτήτων.

Γιατί συμμετέχετε στο διαγωνισμό και τι περιμένετε;
Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό για την αναζήτηση χρηματοδότησης από επενδυτές, τη διαδικασία mentoring από επιτυχημένους ανθρώπους και φυσικά την ανάπτυξη νέων ευκαιριών.

Για  περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.mitefgreece.org για να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με το διαγωνισμό καθώς και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις