Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διεθνές Forum για τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία με σκοπό τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας τίθεται στο επίκεντρο του διεθνούς forum με τίτλο: Private Investments in Greece: A 360 Forum, «Launching a road-map to re-start the Greek entrepreneurship».

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας Parnasse ΑΕ και θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου 2016, στο ξενοδοχείο «Grande Bretagne» (Ballroom C), από τις 09.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.

Τις εργασίες του forum θα ανοίξει με χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Λόης Λαμπριανίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ.Χαράλαμπος Γκότσης.

Υπό το κεντρικό σκεπτικό ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας θα προέλθει από την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων, κορυφαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το επενδυτικό πλαίσιο στην Ελλάδα, για τη συνεργασία διαφορετικών χρηματοδοτικών φορέων με κοινό σκοπό τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αλλά και για την ανάδειξη των επιχειρηματικών ευκαιριών στη χώρα.

Ο διάλογος που ανοίγει η Parnasse AE μέσω του συγκεκριμένου forum θα κινηθεί σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες:

  • «Επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από την ελληνική κεφαλαιαγορά»

  • «Χρηματοδότηση ΜΜΕπιχειρήσεων από σύγχρονες δομές επενδυτικών κεφαλαίων»

  • «Χρηματοδότηση από το πλήθος και άλλα εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία»

Τη συμμετοχή τους στο διάλογο του forum «Private Investments in Greece: Α 360 ForumLaunching a roadmap to restart the Greek Εnterpreneurship» έχουν ήδη επιβεβαιώσει οι:

η κ.Γεωργία Μουρλά (Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Εκδοτριών της εταιρίας «Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών»),
η κ. Sabina Dziurman (Διευθύντρια για Ελλάδα και Κύπρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης- EBRD),
o κ. Ξενοφών Αυλωνίτης (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς),
ο κ.Γιάννης Παπαδόπουλος (Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Attica Ventures A.E., Πρόεδρος Hellenic Venture Capital Association),
ο κ. Γιάννης Σύρρος (Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Digital Europe και Αντιπρόεδρος του Europe WITSA),
o κ. Marc Wauthoz (Πρώην Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Natixis),
ο κ. Θεόδωρος Κρίντας, (ΔιευθύνωνΣύμβουλος στην εταιρία Attica wealth management, Αντιπρόεδρος της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών),
η κ. Βασιλική Λαζαράκου (δικηγόρος, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς),
ο κ.Σπυρίδων Κυρίτσης (Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ)
κι ο κ. Ξενοφών Κροκίδης (Πρόεδρος της PARNASSE Α.Ε.).

Το forum συνδιοργανώνεται με την εταιρία One Team και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award) και του ομίλου Viva.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις