Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hitech Startups στο egg-THI Excellence Award Pitching Competition

Για πάνω από πέντε ώρες το Startupper.gr ήταν μαζί με τις δώδεκα ομάδες και από τους τρεις κύκλους του egg οι οποίες παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους πλάνα αλλά και τις μέχρι τώρα επιδόσεις τους σε μια έμπειρη κριτική επιτροπή του egg-THI Excellence Award Pitching Competition.

Οι πιο ώριμες Startups ξεχώρισαν κερδίζοντας το συνολικό έπαθλο των 100.000 δολαρίων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η ελληνική Startup σκηνή έχει και καλές ιδέες και τα άτομα να τις υποστηρίξουν αλλά και τις υποδομές που χρειάζεται μια Startup για να “μεγαλώσει” και να μάθει να “περπατάει”.

29 απο τις 63 Startups και απο τους τρεις κύκλους του Egg συμμετείχαν στον διαγωνισμό και 12 απο αυτές με τη καλύτερη βαθμολογία προκρίθηκαν στον τελικό για το 6λεπτο pitching αλλά και την αξιολόγηση με βάσει έντεκα μετρικών, όπως για παράδειγμα η πληρότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, η αποτύπωση της αγοράς στόχου και του ανταγωνισμού, η καταγραφή της διεθνούς αγοράς, η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής τους δράσης, η επενδυτική υπεραξία της επιχείρησης κ.α.

Μπορεί ο συνάδελφος Δημήτρης Μαλλάς να αναρωτιέται πόσο ώριμες είναι οι ελληνικές Startups αλλά με όσα είδαμε στον χθεσινό διαγωνισμό μπορούμε να πούμε ότι και οι δώδεκα Startups που πέρασαν στο τελικό, και ειδικά οι έξι που ξεχώρισαν και κέρδισαν τα βραβεία, έχουν “δυνατά” και ξεχωριστά προϊόντα και υπηρεσίες και εξαιρετικό προσωπικό.

egg_THI_Comp_2
Η Advantis Medical Imaging προσφέρει μια πλατφόρμα SaaS η οποία αναλύει εντυπωσιακά τις μαγνητικές τομογραφίες, προσφέροντας καλύτερες διαγνώσεις στους γιατρούς, και πήρε το πρώτο βραβείο των 55.000 δολ.

Η VesselBot πήρε το δεύτερο βραβείο των 35.000 δολ., και προσφέρει ένα marketplace για ναυλώσεις πλοίων.

Η Owiwi πήρε το τρίτο βραβείο των 10.000 δολ. και προσφέρει ένα πρωτότυπο gaming σύστημα αξιολόγησης υποψηφίων εργαζομένων στο χώρο του HRTech.

Η FEAC ήταν στην πρώτη εξάδα και προσφέρει ένα σύστημα υπολογιστικής προσομοίωσης με μεγάλη ακρίβεια και μικρό κόστος κάτι εξαιρετικά κρίσιμο στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Η isMood επίσης ήταν στη πρώτη εξάδα και προσφέρει μια πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων από τα Social Media μετατρέποντάς τα σε πολύτιμη γνώση.

H Heliix συμπλήρωσε την εξάδα η οποία προσφέρει ένα πρωτότυπο σύστημα ανάκτησης θερμότητας από διάφορες πηγές εξοικονομώντας με αυτό το τρόπο ενέργεια και χρήματα.

Η BFP Hellas έχει αναπτύξει μια προστατευτική επικάλυψη νανοτεχνολογίας που “ενισχύει” διάφορες επιφάνειες.

Η ARDUStech μεταφέρει πολύτιμες τροφές, όπως το λάδι, σε κάψουλες διατηρώντας τα πολύτιμα συστατικά τους σαν είναι στην κανονική τους μορφή και αφαιρώντας τα λιπαρά για παράδειγμα.

Η Sensoraide προσφέρει ένα σύστημα IoT με αισθητήρες για τη γεωργία βελτιώνοντας τις σοδειές μέσω της άμεσης πληροφόρησης.

Η Recycglobe έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης.

Η e-NiOS προσφέρει μια πλατφόρμα ανάλυσης και επεξεργασίας γενομικών δεδομένων  για Βιοτεχνολογία, νέα φάρμακα κ.α.

Η Hermes-V έχει αναπτύξει ένα σύστημα καταγραφής δεδομένων στα αυτοκίνητα για πολλαπλές χρήσεις.

Οι δηλώσεις των νικητών!

egg_THI_Cpm_3

Η Ζωή Γιαβρή, CoFounder & CEO της Advantis μετά την βράβευση μας δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στο EGG – THI Excellence Award Pitching Competition και η επίτευξη της πρώτης θέσης, ήρθε να επιβραβεύσει την έως τώρα προσπάθεια μας ως εταιρεία. Η σύμπραξη του προγράμματος EGG με το THI έδωσε τη δυνατότητα σε εταιρείες όπως η δική μας να προβάλουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια από επιφανείς επαγγελματίες του κλάδου. Πέραν του οικονομικού επάθλου, η συμμετοχή μας αυτή μας απέφερε ηθική επιβράβευση, εμπειρία και αισιοδοξία για το μέλλον. Το οικονομικό έπαθλο θα αξιοποιηθεί σε νέες θέσεις εργασίας και κάλυψη εξόδων αναφορικά με την έκδοση πιστοποιήσεων ποιότητας παραγόμενων προϊόντων».

egg_THI_Comp_6

H Αθανασία Παναγιωτοπούλου, Co-Founder & CMO της Vesselbot μας δήλωσε: «Με αφορμή τη χθεσινή μας βράβευση, θα θέλαμε να ευχαριστούμε πολύ το Τhe Hellenic Initiative, το πρόγραμμα egg της Εurobank και το Corallia για την έμπρακτη στήριξη τους σε εταιρείες, όπως τη δική μας, που επιμένουν και επιχειρούν στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί το οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Διακριθήκαμε ανάμεσα από 12 καινοτόμες νεοφυής επιχειρήσεις που πραγματικά έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια στο startup community και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Στα πλαίσια της διαδικασίας του διαγωνισμού ‘the egg THI Excellence Awards’ είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στην κριτική επιτροπή το επιχειρηματικό πλάνο του VesselBot που ως κύριο στόχο έχει την εισαγωγή της τεχνολογίας και των επιχειρηματικών οφελών που μπορεί να προσφέρει σε μια τόσο σημαντική αγορά όσο αυτή της παγκόσμιας Ναυτιλίας.
Τα χρήματα θα τα χρησιμοποιήσουμε για την επιπλέον στελέχωση της ομάδα των προγραμματιστών μας, με σκοπό να αναπτύξουμε περαιτέρω την πλατφόρμα του VesselBot.
Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε πως το επόμενο βήμα του VesselBot αποτελεί το επίσημο launch του στην έκθεση των Ποσειδωνίων στις 8 Ιουνίου 2016».

egg_THI_Comp_5

H Αθηνά-Πωλίνα Ντόβα, CoFounder & COO της Owiwi δήλωσε: «Η χθεσινή εκδήλωση του Egg σε συνεργασία με το THI ήταν για την ομάδα της Owiwi μεγάλη εμπειρία για πολλούς λόγους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που πήραν μέρος γιατί το επίπεδο των παρουσιάσεων ήταν υψηλό και ο επαγγελματισμός όλων ιδιαίτερος. Πολλά συγχαρητήρια όμως και στο THI για τη προσφορά του στο community.
Για εμάς, πέραν των υπολοίπων, σήμαινε και το κλείσιμο του κύκλου incubation μετά απο δυο ολόκληρα χρονιά και την είσοδο μας σε μια νέα πιο ώριμη επιχειρηματικά περίοδο.
Το βραβείο θα αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως σε marketing καθώς είμαστε μόλις ενάμιση μήνα πριν το επίσημο λανσάρισμα του νέου μας προϊόντος».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις