Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι χρεωστικές κάρτες θα περάσουν σε χρήση τα μετρητά μέχρι το 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με το Finextra και την έρευνα της Payments UK οι χρεωστικές κάρτες θα πάρουν τη θέση των μετρητών σαν το πιο σύνηθες μέσο πληρωμών στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2021.

Ήδη υπάρχουν χώρες που έχουν βάλει στόχους να μειωθεί η χρήση των μετρητών, όπως για παράδειγμα η Σουηδία η οποία έχει αποσύρει τα κέρματα απο την κυκλοφορία. Αυτή τη στιγμή οι συναλλαγές με μετρητά στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν το 45% όλων των πληρωμών αλλά η πρόβλεψη που υπάρχει είναι ότι μέχρι το 2025 η χρήση των μετρητών θα έχει πέσει στο 27% και το 2021 θα είναι το σημείο που θα περάσουν πίσω απο τις χρεωστικές κάρτες.

Επίσης, το 2025, πάνω απο το 50% όλων των πληρωμών γενικά στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνονται μέσω καρτών, όλων των ειδών. Επίσης οι πληρωμές mobile θα υπερδιπλασιαστούν τα επόμενα 10 χρόνια ενώ οι επιταγές σημείωσαν πτώση 13% το 2015 σε σύγκριση με το 2014.

Στη χώρα μας η επιβολή των περιορισμών στη κίνηση των κεφαλαίων έχει δώσει μεγάλη δυναμική στις πληρωμές με χρεωστικές κάρτες αλλά και πάλι η πλειοψηφία των συναλλαγών γίνεται με μετρητά. Πριν τους περιορισμούς η χρήση καρτών στη χώρα μας ήταν γύρω στο 4,5% και εκτοξεύτηκε μεσοσταθμικά στο 19%, ενώ στα Σούπερ Μάρκετ αγγίζει το 30%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 το 60% των συναλλαγών γίνεται με μετρητά, με το ποσοστό να βαίνει μειούμενο, με το υπόλοιπο 40%, δηλαδή περίπου 103 δισ. συναλλαγές, να γίνεται μέσω καρτών ή ηλεκτρονικών πληρωμών.

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών και καρτών είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Δανία, η Φινλανδία, Εσθονία, Σουηδία και Λουξεμβούργο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις