Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H HP Enterprise θα επενδύσει 100 εκατ. δολ. σε Startups

H HP δεν γινόταν να μην ακολουθήσει το ρεύμα των εταιρικών επενδύσεων σε Startups, ειδικά όταν Google, IntelDell, και άλλες 800 μεγάλες εταιρείες, έχουν ενεργούς επενδυτικούς βραχίονες. Συγκεκριμένα, η HP θα επενδύσει 100 εκατ. δολ. αυτό το έτος σε Startups στους τομείς του Cloud και Data Center, Big Data και Ασφάλεια από την HP.

Το πρόγραμμα Hewlett Packard Ventures το τρέχει η HP Enterprise (HPE) και to επιμελείται η ίδια η CEO της HPE, Meg Whitman. Κάθε τρίμηνο μάλιστα διοργανώνονται ειδικές συναντήσεις-pitching με Startups και την συμμετοχή της CEO της HPE.

H HP εδώ και καιρό έχει διαχωριστεί σε δυο μέρη, η HPE προσφέρει servers αλλά και σχετικές υπηρεσίες σε μικρές και μεγάλες εταιρείες ενώ η HP Inc. προσφέρει όλα τα γνωστά καταναλωτικά προϊόντα, υπολογιστές, φορητούς, εκτυπωτές κ.α.

HPE2
Οι μεγάλες επενδύσεις που έκανε στο παρελθόν η HP σίγουρα θα συνεχιστούν, ανάλογα με την εκάστοτε οικονομική κατάσταση και στρατηγική κατεύθυνση, όπως και θα συνεχιστούν οι 10 με 12 επενδύσεις το 2016 σε τεχνολογικές Startups οι οποίες ασχολούνται με το Cloud & Data Centers, Big Data και Ασφάλεια. Τα ποσά που θα επενδυθούν θα είναι 5 με 10 εκατ. δολ. αλλά σε γύρους ανάπτυξης των Startups.

73 εκατ. δολ. για τη Mesosphere με την HP Enterprise να ηγείται

Η HP Ventures ήδη έχει κάνει μερικές επενδυτικές κινήσεις στις αρχές του 2016 με τη μεγαλύτερη επένδυση να είναι αυτή στη Mesosphere, μια Startup που ασχολείται με τη βελτιστοποίηση των Data Centers, η οποία συγκέντρωσε 73 εκατ. δολ. τον περασμένο Μάρτιο.

Με αυτές τις κινήσεις η HPE αποκτά σίγουρα την απαραίτητη ειδικευμένη τεχνογνωσία αλλά και εμπλουτίζει τις διαθέσιμες λύσεις που προσφέρει στους πελάτες της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις