Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Intel φέρνει φθηνή υπολογιστική όραση σε developers και Tech Startups

Στο πλαίσιο του φετινού Intel Developer Forum στο Σαν Φρανσισκο η Intel παρουσίασε τα σχέδιά της για το μέλλον και έβγαλε μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Το πιο ενδιαφέρον είναι η μικροσκοπική μονάδα Joule η οποία προσφέρει φθηνή υπολογιστική όραση και αυτόνομη επεξεργασία των δεδομένων.

Η υπολογιστική όραση είναι απο τις πιο σύνθετες και απαιτητικές σε ισχύ εργασίες και Intel κατάφερε να την κάνει προσβάσιμη σε developers και Tech Startups οι οποίες ασχολούνται με drones, ρομπότ, γυαλιά και κράνη υπολογιστικης απεικόνισης, ενισχυμένη και εικονική πραγματικότητα, αυτοματοποίηση και διάφορα άλλα σχετικά gadgets και συσκευές IoT.

joule_05Οι αισθητήρες που ενσωματώνει το Joule επιτρέπει στις συσκευές που βασίζονται σε αυτό να δουν, αναλύσουν και συγκεντρώσουν δεδομένα απο τον πραγματικό κόσμο αυτόνομα χωρίς να χρειαστεί να συνδεθούν ασύρματα ή ενσύρματα σε κάποιο άλλο σύστημα. Παρόλα αυτα η μικροσκοπική συσκευή υποστηρίζει Wi-Fi AC, Bluetooth και μετάδοση video 4K.

Βασίζεται σε ενα επεξεργαστή Atom, είναι συμβατό με τη πλατφόρμα λογισμικού RealSense της Intel και με τη κατάλληλη επέκταση μπορει να μεταμορφωθεί σε υπολογιστή με συνολικό κόστος στα 370 δολάρια.

Οι πρώτες υλοποιήσεις περιλαμβάνουν τα γυαλιά – κάμερα της PivotHead τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λήψεις και εκπομπή όσων βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο αλλά και την οπτική ανάλυση συγκεκριμένων εργασιών όπως ο έλεγχος καλωδιώσεων αεροσκαφών. Άλλες υλοποιήσεις περιλαμβάνουν ρομπότ απο την Canonical και την Microsoft.

Τέλος, το Joule συμπληρώνει μια τριάδα μικροσποπικών υπολογιστικών συσκευών της Intel που απευθύνονται σε Tech Startups μαζί με τις μονάδες Edison και Curie.

Coal

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις