Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H NuTonomy πρόλαβε την Uber στα αυτόνομα αυτοκίνητα

Λίγες μέρες πριν είχαμε αναφέρει ότι η Uber πρόλαβε όλες τις μεγάλες εταιρείες που ετοιμάζουν αυτόνομα αυτοκίνητα και αναμένεται σε λίγο καιρό να παρουσιάσει ένα ειδικό αυτόνομο Volvo XC90 στους κατοίκους του Pittsburg που ενδιαφέρονται για ταξί το οποίο είναι εξοπλισμένο με δεκάδες αισθητήρες, κάμερες, ραντάρ και GPS.

Εντούτοις, στην αντίπερα όχθη του Ειρηνικού, μια άλλη εταιρεία την πρόλαβε “αμολώντας” στους δρόμους της Σιγκαπούρης τα πρώτα αυτόνομα ταξί που κάνουν δοκιμές από τον Απρίλιο! Πρόκειται για τη NuTonomy μια νεοσύστατη που μετρά τρία χρόνια ζωής και ξεκίνησε από το ΜΙΤ.

Η εταιρεία με έδρα το Cambridge ήδη συνεργάζεται εδώ και καιρό με τις αρχές της Σιγκαπούρης σαν μέρος της τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας. Μάλιστα το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας συμμετείχε στον γύρο χρηματοδότησης 16 εκατ. δολαρίων της εταιρείας νωρίτερα τον Μάιο.

Η NuTonomy που στους συνεργάτες της συμπεριλαμβάνει και τη Jagual Land Rover,  σχεδιάζει την επίσημη παρουσίαση ‘‘ρομποταξί’’ μέχρι το 2018. Εκτός από τους δρόμους της Σιγκαπούρης που ήδη γίνονται οι δοκιμές, η εταιρεία κάνει δοκιμές και στους δρόμους του Λονδίνου και του Μίσιγκαν.

Μέχρι στιγμής ο χρήστης/πελάτης μπορεί να καλέσει ένα αυτόνομο δοκιμαστικό ταξί μέσω της εφαρμογής για περιορισμένη όμως διαδρομή σε ένα τετράγωνο 2,5 χιλιομέτρων. Όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες, τα αυτοκίνητα θα είναι επανδρωμένα με έναν μηχανικό που επιβλέπει την διαδρομή για την ασφάλεια του επιβάτη. Τα αυτοκίνητα είναι είτε Renault Zoe είτε Mitsubishi i-MiEV

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις