Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Samsung πιο κοντά σε υιοθέτηση του blockchain;

Η Samsung φέρεται να ‘’γλυκοκοιτάζει’’ το blockchain σύμφωνα με δημοσίευμα των Korean Times. Οι φήμες φαίνεται να ξεκίνησαν όταν ο CEO των θυγατρικών της Samsung εθεάθη σε διάλεξη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Seoul για το blockchain.

Παρόλο που οι εκπρόσωποι του κορεάτικου κολοσσού αρνήθηκαν τις φήμες λέγοντας ότι η παρακολούθηση της διάλεξης ήταν απλά για ενημέρωση σχετικά με τις βασικές αρχές του blockchain, τα τοπικά μέσα της χώρας κάνουν λόγο για υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain στις οικονομικές θυγατρικές του ομίλου νωρίς τον Οκτώβριο.

Αν και δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν οι φήμες είναι απλά φήμες, εντούτοις, η Samsung ήδη έχει κάνει βήματα προς τα εκεί κι αν όντως αληθεύουν δεν θα αποτελεί έκπληξη. Το περασμένο έτος εξαγόρασε την LoopPay έναντι 250 εκατ. δολαρίων για να λανσάρει την υπηρεσία Samsung Pay, ενώ φέτος εξαγόρασε την Joyent προκειμένου να αναβαθμίσει την cloud πλατφόρμα της.

Ακόμη, μια θυγατρική της, η Samsung SDS, πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής ένα μήνα πριν επένδυσε στην κορεάτικη startup Blocko που εξειδικεύεται στο blockchain. Εκπρόσωπος της Samsung SDS χαρακτήρισε το blockchain υποσχόμενο και ότι η εταιρεία αναζητά ευκαιρίες αξιοποίησής του σε διάφορους τομείς.

Με τους αναλυτές να πιστεύουν ότι το blockchain θα είναι τόσο καινοτομικό όσο το ίδιο το διαδίκτυο, ο τομέας του blockchain είναι πολύ ενεργός στην Κορέα. H Κυβέρνηση της χώρας έχει λανσάρει μια ανοιχτή πλατφόρμα προκειμένου οι εταιρείες να αναπτύσσουν και να δοκιμάζουν εφαρμογές για διαχείριση προσωπικών οικονομικών, ενώ και το χρηματιστήριο της Κορέας έχει ανακοινώσει σχέδια για λανσάρισμα πλατφόρμας βασισμένης στο blockchain. Ταυτόχρονα, οι SK Telecom και Hana Financial Group δημιούργησαν μια κοινοπραξία με σκοπό την ανάπτυξη και το λανσάρισμα μιας πλατφόρμας  χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις