Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Station F: Επόμενη στάση η Silicon Valley της Ευρώπης

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan πραγματοποίησε πρόσφατα τη πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι όπου και συναντήθηκε με την δήμαρχο Anna Hidalgo.

Η κοινή συνέντευξη τύπου δόθηκε στο εντυπωσιακό Station F, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Halle Freyssinet, το μεγαλύτερο υπό κατασκευή Startup Hub του κόσμου στο Παρίσι.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου μπροστά στο επιβλητικό Station F απευθύνθηκε στους Γάλλους επιχειρηματίες και ανέφερε ότι παρά το Brexit το Λονδίνο είναι ανοικτό στις νέες επιχειρηματικές προσπάθειες και συνεργασίες ειδικά σε νέες και καινοτόμες ιδέες και στους ταλαντούχους ανθρώπους.

Sadiq_Khan_Paris_02_702x336
Η κοινή συνέντευξη τύπου του δημάρχου Λονδίνου Sadiq Khan και της Anna Hidalgo, δήμαρχο του Παρισιού πραγματοποιήθηκε στο Station F.

Το Station F είναι η νέα μεγάλη επένδυση του εκατομμυριούχου επιχειρηματία Xavier Niel ο οποίος αγόρασε τον παλιό σταθμό Halle Freyssinet το 2014 με στόχο να τον κάνει το μεγαλύτερο κέντρο Startups της Ευρώπης και του κόσμου, φιλοξενώντας 1.000 Startups, αλλά και να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος κατακερματισμός που υπάρχει σε κέντρα και προγράμματα Startups σε όλη την Ευρώπη.

StationF2702336
Η υπεύθυνη του Station F, Roxanne Varza με τον επιχειρηματία και επενδυτή Xavier Niel.

Ο Xavier Niel έχει κάνει αίσθηση με το School 42 το οποίο είναι μια σχολή Computer Science πανεπιστημιακού επιπέδου χωρίς δίδακτρα ενώ έχει το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο Free, το επενδυτικό κεφάλαιο Kima Ventures και έχει επενδύσει σε πολλές Startups.

H κατασκευή άρχισε το 2014 και θα είναι έτοιμο για λειτουργία στις αρχές του 2017. Το κτίριο έχει 310 μέτρα μήκος και 58 μέτρα πλάτος και σε 34.000 τμ. θα υπάρχουν 3.οοο+ θέσεις γραφείων, 60+ δωμάτια συναντήσεων, μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων 370 θέσεων, εργαστήριο, καταστήματα, μπαρ, καφέ και διάφορες υπηρεσίες. Το 2018 θα λειτουργήσει και ένας κοινόχρηστος χώρος καταλυμάτων 600 ατόμων ο οποίος θα λειτουργήσει το 2018. Η όλη επένδυση θα φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ και θα μπορεί να υποστηρίξει σε όλα τα επίπεδα πάνω από 1.000 Startups!

Το Station F έχει βάλει στόχο να γίνει η Silicon Valley της Ευρώπης λόγω μεγέθους αλλά και λόγω των προγραμμάτων incubation, acceleration, επενδύσεων που θα τρέχουν σε ένα σημείο για χίλιες Startups.

Υπεύθυνη του κέντρου είναι η Roxanne Varza η οποία πλαισιώνεται με μια έμπειρη ομάδα οκτώ ατόμων. Οι αιτήσεις για τις πρώτες συμμετοχές στο Station F θα ανοίξουν μέσα στο ερχόμενο Φθινόπωρο.

StationF

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις