Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Λονδίνο παίρνει τα “σκήπτρα” της Startup Capital της Ευρώπης

Το Λονδίνο όπως και να το δεις έχει μεγάλη παράδοση στις νέες επιχειρηματικές προσπάθειες για λόγους κρατικών κινήτρων, κουλτούραςεπενδύσεων, εύρεσης ταλέντων και στελεχών, μεταξύ άλλων.

Τα τελευταία χρόνια όμως είδαμε πόλεις σαν την Στοκχόλμη και το Βερολίνο να συγκεντρώνουν μεγάλα ποσά επενδύσεων και να ξεπερνάνε το Λονδίνο. Όλα αυτά όμως μέχρι το 2016.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Ernst & Young η ροή επενδυτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων προς την Γερμανική πρωτεύουσα και τις Startups εκεί μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2016 σημαντικά κατατάσσοντάς το στη τρίτη θέση με 520 εκατ. Ευρώ έναντι 1.500 εκατ. ευρώ το 2015. 

Τα σκήπτρα πήρε το Λονδίνο με μεγάλη αύξηση στις επενδύσεις από 1.000 εκατ. Ευρώ το 2015 σε 1.320 εκατ. ευρώ το 2016 ενώ και η Στοκχόλμη προσπέρασε το Βερολίνο με 1.011 εκατ. Ευρώ το 2016.

Από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πόλεις βλέπουμε να υπάρχει ανοδική τάση για την Μαδρίτη, το Δουβλίνο και για τη πόλη έκπληξη του Naarden στην Ολλανδία.

Οι επενδύσεις σε επίπεδο χώρας έχουν εκτοξευτεί το πρώτο εξάμηνο στη Μεγάλη Βρετανία, αγγίζοντας τα 2.194 εκατ. Ευρώ, έχουν μειωθεί σημαντικά στη Γερμανία λόγω Βερολίνου ενώ βλέπουμε μεγάλες αυξήσεις σε Ολλανδία, Ιρλανδία και Ισπανία.

Παρά το γεγονός ότι οι επενδύσεις στη μεγάλη βιομηχανία FinTech του Λονδίνου έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε ότι το Λονδίνο, παρά την αβεβαιότητα του Brexit, παραμένει στη κορυφή των επενδύσεων και των Startups.

chartoftheday_5589_london_usurps_berlin_as_startup_capital_of_europe_n

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις