Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διαγωνισμός για το βραβείο γυναικείας καινοτομίας της Ε.Ε. 2017

Τον διαγωνισμό για το βραβείο γυναικείας καινοτομίας της ΕΕ για το 2017 προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο διαγωνισμός θα επιβραβεύσει τέσσερις γυναίκες επιχειρηματίες οι οποίες έχουν καταφέρει στη διάθεση μιας καινοτομίας στην αγορά.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες οι οποίες διαμένουν σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και σε χώρες που συνδέονται με το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Οι γυναίκες θα πρέπει είτε να έχουν ιδρύσει την εταιρεία μόνες τους ή με άλλες εταιρείες με κύκλο εργασιών τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Οι νικήτριες του 1ου, του 2ου και του 3ου βραβείου θα λάβουν 100.000 ευρώ, 50.000 ευρώ και 30.000 ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει και ένα βραβείο “Ανερχόμενης Καινοτόμου Γυναίκας” ύψους 20.000 ευρώ για μια γυναίκα επιχειρηματία κάτω των 35 ετών.

Ο Κάρλος Μοέδας, Επίτροπος αρμόδιος για την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία, δήλωσε σχετικά: «Το βραβείο γυναικείας καινοτομίας της ΕΕ προβάλλει κάποιες μόνο από τις πολλές εξαιρετικές γυναίκες που συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή οικονομία της γνώσης. Οι προηγούμενες νικήτριες έχουν παρουσιάσει σημαντικά επιτεύγματα σε διάφορους τομείς όπως η ανοσολογία, οι τηλεπικοινωνίες και η ανάπτυξη λογισμικού. Ελπίζουμε ότι αυτά τα βραβεία θα βοηθήσουν τις νικήτριες συνεχίσουν την πορεία τους στο χώρο της καινοτομίας και θα ενθαρρύνουν και άλλες να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτών των διακεκριμένων επιχειρηματιών.»

Οι υποψήφιες μπορούν να υποβάλουν αίτηση εδώ μέχρι της 3 Νοεμβρίου 2016.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις