Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Athens Mini Maker Faire: Το φεστιβάλ για το “Φτιάξτο Μόνος Σου” έρχεται στην Ελλάδα

Το Maker Faire, η γνωστή εκδήλωση για το «Making» σε όλους τους τομείς έρχεται και στην Ελλάδα. Το Athens Mini Maker Faire θα πραγματοποιηθεί στις 1-2 Οκτωβρίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους λάτρεις του «Φτιάξτο Μόνος Σου» και όχι μόνο.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά: Do-It-Yourself & Ανακυκλώσιμες κατασκευές, Ρομπότ, 3D printing, DIY Drones, Arduino, χειροποίητα ποδήλατα, ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, μοντελισμός, e-growing plants και πολλές άλλες κατηγορίες για να εμπνευστούν.

Πιο συγκεκριμένα,  στα περίπτερα του Maker Faire, οι επισκέπτες θα βρουν τον R2D2, ακριβές αντίγραφο σύμφωνα με τα σχέδια από το Astromech.net club καθώς και κατασκευές ρομποτικής βασισμένες σε Arduino και Raspberry Pi. Διαδραστικά παιχνίδια ρομποτικής με LEGO MINDSTORMS, τηλεκατευθυνόμενο κατασκοπευτικό όχημα (Spy Rover) για ζωντανή λήψη εικόνας του χώρου μέσω κινητού από οπουδήποτε, ηλεκτρικές διακοσμητικές εγκαταστάσεις με την χρήση υδραυλικών εξαρτημάτων, έπιπλα φτιαγμένα με έναν οικολογικό συνδυασμό ινών αγριαγκινάρας και βιολογικής ρητίνης, φωτιστικά από παλιές κάμερες και από σωλήνες.

Ακόμη, 3D Printers για λύσεις τρισδιάστατης σχεδίασης, τα πρoϊόντα και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της FatCut Upcycling από την ανακύκλωση φαινομενικά άχρηστων αντικειμένων, χειροποίητα ποδήλατα, χειροποίητα αντικείμενα με την τεχνική του origami, χειροποίητο και μετακινούμενο θάλαμο εξαερισμού για χειροτεχνίες, ζωγραφική, airbrushing κ.α. Ακόμη, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν το ανθρωποειδές ρομπότ Troopy, το Railbiking, ένα διαφορετικό τρόπο ποδηλασίας πάνω σε ράγες τραίνου, την υδροπονία με τη συσκευή της CityCrop για την καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο, λαχανικών, βοτάνων, φρούτων, ακόμα και λουλουδιών, ελέγχοντας την πρόοδο της καλλιέργειάς μέσω mobile App, το Internet of Things (IoT) που μέσω της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ πολλών μικρών συσκευών δημιουργεί ένα ευρύ δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και χρήση της τεχνολογίας Lora για μετάδοση μικρού μεγέθους δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις.

Διοργανωτές του Athens Mini Maker Faire είναι ο Σταύρος Μεσσήνης, ιδρυτής του THE CUBE ATHENS και ο Κώστας Φονταλής, Διοργανωτής της ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ.

Το Maker Faire υποστηρίζεται από το περιοδικό ΜΑΚΕ,  γνωστό περιοδικό για το DIY (Do-It-Yourself ) σε σχέση με τα τεχνολογικά προϊόντα. Το πρώτο Maker Faire πραγματοποιήθηκε το 2006 στο Bay Area και αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο με συμμετοχή 24 Makers Faire και 125 Mini Maker Faire.

Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια για την έκθεση εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις